Windows Güvenliği PUA:Win64/CoinMiner uyarısı verdi

Yüksek DPI

Decapat
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar dostlar. Bugün birkaç program yükleme işinden sonra Windows güvenliği PUA:Win64/CoinMiner algılandı şeklinde bir uyarı verdi. Sanırsam dün veya bugün yüklediğim uygulamalardan kaynaklı bir durum gerçekleşti. Nedir ne değildir bilmiyorum. Bilen birisi yardımcı olursa izleyeceğim adımlar konusunda çok sevinirim. Dipnot: 1 hafta önce format atmıştım, daha önceden kaynaklı değil yakın zamanlı diye tahmin ediyorum. Gerekirse tekrar format atıp temiz kurulum yapabilirim.
Uyarı1.PNG
 
Tam olarak zararlı değil, potansiyel olarak istenmeyen bir uygulama bulmuş. Yani zararlı olabilir de, olmayabilir de. Orada yazan konumdaki dosyayı VirusTotal'e yükleyip sonuç URLsini gönderir misiniz?
 
Sisteme eğer siz mining yapmak için bir program indirmediyseniz bir miner zararlısı bulaşmış. Eylemler kısmından temizle dediğinizde temizlenecektir. Başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Yok hocam miningle alakalı bir program yüklemedim. Sadece gerekli uygulamaları yükledim. Gerekli bir şey yapmam gerekir mi diye kaygılandım.
Eki Görüntüle 967607
Şurada gizli öğelere tik atıp deneyin.
Yine yoksa Görev Yöneticisi'nden kontrol edebilirsiniz.
Kontrol ettim hocam gizli ögeler açık durumda. Gene sonuç aynı
 
Yok hocam miningle alakalı bir program yüklemedim. Sadece gerekli uygulamaları yükledim. Gerekli bir şey yapmam gerekir mi diye kaygılandım.

Kontrol ettim hocam gizli ögeler açık durumda. Gene sonuç aynı
İçiniz rahat etmiyorsa Malwarebytes ile tarama yapabilirsiniz.
1618065738939.png

1618065757236.png

1618065771023.png

1618065797396.png


DİKKAT: Tam tarama sırasında donanımınıza bağlı olarak kasmalar gerçekleşebilir. Sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz. Sorumluluk kabul etmemekteyim. Ek olarak sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızdan emin olun. Malwarebytes'i yüklerseniz bir süreliğine premium deneme süresi aktif oluyor ve gerçek zamanlı koruması olduğundan dolayı Microsoft Defender'in koruma özelliği kapatılabilir. Eğer gerçek zamanlı koruma için Malwarebytes kullanmayacaksanız, Malwarebytes'in gerçek zamanlı korumasını kapatıp Microsoft Defender'in korumasını tekrar açın.
 
İçiniz rahat etmiyorsa Malwarebytes ile tarama yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 967612
Eki Görüntüle 967616
Eki Görüntüle 967617
Eki Görüntüle 967618

DİKKAT: Tam tarama sırasında donanımınıza bağlı olarak kasmalar gerçekleşebilir. Sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz. Sorumluluk kabul etmemekteyim. Ek olarak sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızdan emin olun. Malwarebytes'i yüklerseniz bir süreliğine Premium deneme süresi aktif oluyor ve gerçek zamanlı koruması olduğundan dolayı Microsoft Defender'in koruma özelliği kapatılabilir. Eğer gerçek zamanlı koruma için Malwarebytes kullanmayacaksanız, Malwarebytes'in gerçek zamanlı korumasını kapatıp Microsoft Defender'in korumasını tekrar açın.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Kaspersky ile tarama yaptırıyorum şu anda. Az önce graber.exe kısmındaki dosyayı trojan olarak gördü ve temizleyip sistemi yeniden başlattı. Şimdi tam tarama yapıyorum. Derseniz sistemimin kaldıracağını düşünüyorum Malwarebytes taramasına da sokabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı