Windows güvenlik duvarı "0x80070422" Hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Polis
Herkese merhaba. Olay 2 hafta önce bilgisayarıma ESET'in deneme sürümünü yüklemem ile başladı. Uygulama 1-2 gün çalıştıktan sonra sanki bir virüs gibi ortadan kayboldu, bir daha hiç açamadım, ve onunla birlikte Windows Store, Xbox Store Windows uygulamaları da çalışmamaya başladı. Biraz araştırma yaparak PowerShell üzerinden belirli kodlar yaparak Windows Store'u geri yükleyebileceğimi düşündüm, fakat fark ettim ki bunların çalışması için Windows Defender'ın çalışması gerekiyormuş, ESET her ne kadar denetim masasında program kaldır bölümünde gözükmese de görev yöneticisinde gözükmese de ( bu ne biçim rezillikse artık antivirüs mü virüs mü belli değil... ) Başlangıçta çalıştır kısmında etkin haldeydi ve hiçbir şekilde iptal edilemiyordu. Programın dosya konumuna gidip dosyada silinmiyor hata veriyordu forumda biraz araştırma yaparak ESET'in bu konuda hiç masum olmadığını öğrenerek güvenli moddan kaldırma işlemini gerçekleştirdim. Ancak buna rağmen hala güvenlik duvarını aktif edemiyorum.
0x80070422 error kodunu alıyorum, hizmetler kısmında güvenlik duvarı devre dışı olarak gözüküyor aktifleştirilmiyor ve de sorunu giderme uygulamasını açtığımda hala bilgisayarda ESET yüklü olarak gözüküyor ekte ekran görüntülerini ekliyorum yardımcı olursan sevinirim @Recep Baltaş @Ali Güngör

eset.PNG

hata kodu.PNG

hizmetler.PNG

powershell.PNG

arama.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım korsan indirmeye çalışmışsın ESET'i zira görsellerden birinde ona benzer bir şey gördüm.

Antivirüs programını korsan kullanmaya çalışacaksanız kurma daha iyi. Ama yanlış gördüm diyelim ve orijinal olsa bile ESET'i el ile silmemen lazım.

Sisteminde yapılandırma açısından bu durum sorun yaratmış. Öncelikle tavsiyem ESET'i kendi sitesinden indir ve tekrar kur. Sistemi yeniden başlat ve denetim masasından kaldır. Güvenli moda geçip ESET'in kendi kaldırma aracı ile kaldır. Tekrardan normal bir şekilde sistemini başlat.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp aşağıdaki komutları sırasıyla gir.

Kod:
net stop MpsSvc

ENTER

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
net start MpsSvc

ENTER

Kod:
netsh advfirewall reset

ENTER

Aşağıdaki aracı dediğim tiki kaldırıp uygula.
  • Reset Windows Firewall Configuration

Sorun çözülmez ise konuya geri dönüş yapın.

Dediğiniz işlemlerden önce regedit üzerinden birkaç parametre değiştirdim ve uygulamaların açılmama sorunu ve de Defender'ın çalışmama sorunu ortadan kalktı ardından sizin de önerdiğiniz her şeyi adım adım yaptım fakat şu anda hala virüsten koruma aktif değil aktifleştiremiyorum hata veriyor.

Dosya Ekleri

• virüs.PNG
    virüs.PNG
    146,5 KB · Görüntüleme: 78
Öncelikle üstteki mesajıma atmış olduğunuz gülücüğe karşılık ben bunda gülecek bir şey göremiyorum. Yanlışlıkla yapmadıysan bu karşındaki insanı bir şeyine tutmamaktır.

Neyse. Aşağıdaki yazılımı indirin ve yazılımdaki Windows Defender kısmından Disable ise açık yapın.

yanlış anladın dostum yazdığını çok beğendim fakat güzel bir emoji bulamadım yanlış anlayacağını düşünmemiştim kusura bakma :=) akşam akşam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim 2. önerinizi de uyguluyorum şimdi .
bu arada defender programda able olarak gözüküyor dostum
shutup.PNG

Son düzenleme:
Aşağıdaki konudan @MF'ın yazmış olduğu çözümü uygulayın. Sen açacaksın tabi ona göre ayarlarsın.

Güzel bir emoji bulamadım yanlış anlayacağını düşünmemiştim kusura bakma :=)
Yok ne kusuru. Sadece yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifade olduğu için o tepkiyi gösterdim. Kalp kırgınlığına neden olduysam kusura bakmayın.

Yok hocam estağfirullah bende kendimce dedim bu da çok absürt bir gülücük ama ne yapalım dedim emeğiniz için atmıştım dediğiniz gibi yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifade o konuda bir eksiklik var emojilerde :))

Maalesef yaramadı fakat bir şey fark ettim herkeste regedit üzerinden şu adımlar takip edildiğinde HKEY_LOCAL_MACHINE\ software \ policies\ Microsoft\ Windows Defender diye gidiyor ancak bende Microsoft dizininin içinde Windows Defender yok herkes orada bulunan değerlerle oynayıp veya silip sorunu halletmiş fakat bende öyle bir dosya yok.

regedit.PNG

ilginç bir şekilde @MF ' ın yazdığı çözümü uyguladım ve onu yaparken aynı yerde windows defender klasörü vardı ve sorun düzelir gibi olmuştu bütün sistem faal gözüküyordu ta ki hızlı tarama yap diyene kadar fakat sonradan regedite tekrar girdiğimde o klasör yok oldu çok ilginç

Sistemde bir zararlı olabilir. Bu ihtimali göz önünde bulundurmadık sanırım.

Bu arada Türkçe kurallarına dikkat etmeni öneririm.

Önce Rkill ile sistemindeki zararlıları inaktif et. Sonrasında KVRT ve EEK ile sistemini tarat. Bulunanları temizle ve sonra verdiğim Defender açma çözümünü uygula.

Eğer halen sorun çözülmez ise temiz kurulum yapın ve sisteme iyi bir AV kurun ki tekrardan bunları yaşamayasınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı