Windows güvenlik sistemi açılmıyor

Bende de benzer bir problem var. Defender'ı açmak istediğimde sanki bilgisayarın defenderın icadından haberi yokmuş gibi davranıyor. Sağ alttaki oktan çift tıklama ve sağ tıklama yaptığımda tepki göstermiyor. Aram çubuğundan aradığımda da aynı şekilde tepki vermiyor. Başlat>ayarlar>gizlilik ve güvenlik>windows defender yolunu izlediğimde de ayarlar donuyor. Sekmeler arası geçiş yapamıyorum. Yani windows defenderdayken soldaki sekmelerden (mesela) update'e veya bir başkasına geçmiyor. Kısaca donuyor. Daha garibi, sağ üstten kapatma imgesine tıkladığımda da kapanıyorç ? cmd den scan now yapıyorum. Birazdan da defender'ın sahip olduğu güvenlik modda virüs taramasını gerçekleştirmeye çalışacağım.
Bir de bu durum ikinci kez oluyor. İlkinin nasıl geçtiğini hatırlamıyorum maalesef.
Bilgisayarım: Lenovo ideapad gaming 3
1650 ti
16 ram
256 gb ssd
1 tb hdd
ryzen 4600h
w11 pro (orijinal(internetten 30 tl ye key aldıydım bundan 5-6 sene önce))

Edit1: cmd>scannow dan bi şey çıkmadı. araştırmaya devam ediyorum.
Edit 2: Bu nasıl bir problemdir aga?. 2 dk bekleyince geldi. Anlamadım.
Edit 3: Windows defender>tarama seçenekleri>windows defender virüsten koruma seçeneğini yapınca, kendine geldi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…