Windows hangi diske kurmalıyım?

GlitchTR

Hectopat
Herkese merhaba Technopat ailesi size ufak bir sorum olacak benim PC içinde iki tane disk var biri SSD biri HDD ama SSD 30 GB HDD ise 435 GB hangisine Windows 8.1 Single Language yükleyim hangisine diske seçim.

Bu arada bu konuya cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

SSD diske kurulum yapın. Ayrıca 30GB boyutunda bir SSD ile daha önce pek karşılaşmadım. Hibrit disk olma ihtimali var mı? Seagate Hybrid SSHD gibi.

Ekleme: 30GB teoride yetecektir ancak güncellemeler ve mevcutsa sistem uygulamaları ile birlikte kapasiteyi etkileyebilir.

Windows ne kadar alan alıyor bilmiyorum. Ancak SSD'den kaldırabildiğiniz ve kullanmadığınız bütün programları kaldırıp SSD'ye kurun. HDD 'ye göre açılış hızı ve oyun yükleme hızı olarak gayet güzel farklar var.

16 GB (32 Bit) veya 20 GB (64 Bit)
Microsoft'un kendi sitesinde böyle yazıyor ben SSD'ye kurmanızı öneririm. 10 GB yer kalacaktır. Diğer dosyalarınızı HDD'ye kurabilirsiniz.

SSD diske kurulum yapın. Ayrıca 30GB boyutunda bir SSD ile daha önce pek karşılaşmadım. Hibrit disk olma ihtimali var mı? Seagate hybrid SSHD gibi.

Ekleme: 30GB teoride yetecektir ancak güncellemeler ve mevcutsa sistem uygulamaları ile birlikte kapasiteyi etkileyebilir.

SSD donanım kimliği bu.
SCSI\DiskSAMSUNG_MZMPC032HBCD-000CXM1
SCSI\DiskSAMSUNG_MZMPC032HBCD-000
SCSI\DiskSAMSUNG_
SCSI\SAMSUNG_MZMPC032HBCD-000C
SAMSUNG_MZMPC032HBCD-000C
Gendisk
Bir de ufak bir sorum olacak @akken00 dediği gibi 10 GB yer kalacak ve bazı programlar direk kurulum yolu istemeden kurulum yapıyor zaten 10 GB bir alan kadığından bu sorunu nasıl çözerim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı