Windows hangi diskte kurulu nasıl öğrenilir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
Bugün salaklığıma doyamadım. Neler geldi başıma sistem yükseltme yapayım derken. son yaptığım kazmalık ise yedeklerimin olduğu diski de biçimlendirmek oldu. Sistemde bir adet M.2 NVMe ve SATA SSD var, Windows bunlardan birinde kurulu ama hangisinde nasıl öğrenebilirim? Boyutları birbirine çok yakın, ayırt edemiyorum. SATA SSD'nin güç kablosunu çekmek bir çözüm olabilir ama inanın çok yoruldum, kasayı çıkar kapağı aç falan. Var mı kısa yolu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün salaklığıma doyamadım. Neler geldi başıma sistem yükseltme yapayım derken. Son yaptığım kazmalık ise yedeklerimin olduğu diski de biçimlendirmek oldu. Sistemde bir adet M.2 NVMe ve SATA SSD var, Windows bunlardan birinde kurulu ama hangisinde nasıl öğrenebilirim? Boyutları birbirine çok yakın, ayırt edemiyorum. SATA SSD'nin güç kablosunu çekmek bir çözüm olabilir ama inanın çok yoruldum, kasayı çıkar kapağı aç falan. Var mı kısa yolu?

BIOS girdiğinde disk adının başında Windows olarak yazacaktır. Sistem güncel ise.

BIOS üzerinden sırasıyla diskleri devre dışı bırakın veya görev yöneticisi üzerinden performans sekmesi altında hangi disk C ise o diskin ismi sağ üstte yazmaktadır ekran görüntüsü atınız. @aydos.
Örnek:

1610563097473.png

BIOS üzerinden sırasıyla diskleri devre dışı bırakın veya görev yöneticisi üzerinden performans sekmesi altında hangi disk C ise o diskin ismi sağ üstte yazmaktadır ekran görüntüsü atınız. @aydos.

Tamam Windows doğru diske kurulu, format atarken ethernet takılı değildi, şimdi de internet yok PC'de. Bunu nasıl çözeriz?

Ağ sürücü'sü donanım kimliğini paylaşın driver sağlarız veya anakartınızın ismini söyleyin.

Hocam ethernet takılı tekrar format atsam internet gelir mi? Yoksa driver'ı nasıl indirip yüklerim. Z490 Tomahawk, sitesinde var biliyorum da telefona indirip PC'ye atmak çözüm olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı