Windows HDR açıkken kapalı, kapalıyken açık gibi davranıyor

Koalaa

Hectopat
Daha fazla  
Sorun HDR açıkken renkler normalde olması gerektiği gibi daha doğal ve normal gözüküyor ama HDR kapalıyken sanki HDR açıkmış gibi gözüküyor, bunu nasıl düzeltebilirim?

microsoftun store da windows hdr calibration diye bir uygulaması var. onu indirip bi kalibrasyon yapın hocam bazen windows renk değerlerini yanlış okuduğu için kapalıyken patlak açıkken soluk renk verebiliyor .
monitör ayarı yapabilirsiniz, monitörün kendi üzerindeki tuşlardan ayarlara girin. hdr seçeneği on veya auto konumundaysa onu bir kurcalayın. bazı monitörler sinyal gelmese bile renkleri hdr simülasyonuna sokmaya çalışıyor o da ortalığı karıştırıveriyor
renk profili (icc) kontrolü: ayarlar > sistem > ekran > gelişmiş ekran yolunu izle. orada ekranın için atanmış bir renk profili varsa onu kaldırıp varsayılana dönmeyi deneyin hocam
nvidia/amd panel: ekran kartı denetim masasına girin orada masaüstü renk ayarlarını ayarla kısmında renk doğruluğu modu gibi seçenekler varsa bunları varsayılana çekin aksi takdirde bazen ekran kartı yazılımı windowstan bağımsız tenk basmaya çalışıyor

Hocam dediklerinizi zaten daha önce denedim ama bir türlü çözüme varamadım maalesef

Hocam dediklerinizi zaten daha önce denedim ama bir türlü çözüme varamadım maalesef
windowsun arka planda takılı kalan bi ayarı bozuyor işi kesin.
sdr parlaklık sürgüsü, ayarlar > ekran > hdr kısmına gir hocam. en altta sdr içerik parlaklığı diye bi çubuk var. o sürgü hdr açıkken çok dipteyse, hdr'ı kapattığında gözüne renkler aşırı patlak (hdr açıkmış gibi gelebiliyor. o çubuğu bi oynat bakalım dengeliyor mu.
renk profili temizliği, arama yerine renk yönetimi yazın girin, orada bu cihaz için ayarlarımı kullan tikini kaldırın altta ne kadar profil varsa hepsini silip restart atın. Windows bazen hayalet hdr profili atıyor, o silinmeden düzelmeyebiliyor.
shader önbelleği, bazen eski grafik verileri takılı kalıyor. Disk temizlemeyi açın c sürücüsünü seç ve listeden sadece directx gölgelendirici önbelleği işaretleyin temizle diyin.
tarayıcı ayarı, eğer bu olayı tarayıcıda yaşıyorsanız diye söyleyeyim, chrome/edge adres çubuğuna chrome://flogs yazın force color profile kısmını srgb yapıp deneyin. bazen tarayıcılar windowsu hdr moduna zorluyor
bunlar çözmezse monitörün modeli nedir kablosu nedir

Ucuz monitörlerde böyle olur genelde. HDR açınca siyahlar gri olur renkler soluk durur. Kapatınca parlak capcanlı renkler olur. Ama o zaman da mesela film izlerken karanlık bir sahnede o karanlığın içindeki detayları göremezsin.

Önerim: HDR'ı sadece film izlerken kullanın. Oyun ve normal kullanım için HDR kullanmayın. Ben öyle yapıyorum.

Hocam Gigabyte G25F2 kabloda DisplayPort kablosu monitörde veya kabloda sorun olduğunu sanmıyorum kaliteli bir kablo kullanıyorum yine yukarıda dediklerinizide denemiştim ama maalesef bir çözüme ulaşamadım

Hocam Gigabyte G25F2 kabloda DisplayPort kablosu monitörde veya kabloda sorun olduğunu sanmıyorum kaliteli bir kablo kullanıyorum yine yukarıda dediklerinizide denemiştim ama maalesef bir çözüme ulaşamadım
windowsun bir sonraki büyük güncellemesini beklemekten veya temiz bir format atıp en baştan hdrı hiç kurcalamadan kullanmaktan başka çare kalmıyor gibi. geçmiş olsun şimdiden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…