Windows her açılışta tarama yapıyor

mertdemir1903

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde Windows SSD'ye kurulu. Lakin son 10 gündür falan bilgisayar her açılırken disk taraması yapıyor. Bunun nedeni nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim. SSD markası Samsung EVO 860.

Çalıştır kısmından regediti yönetici olarak çalıştırdıktan sonra;

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\ yönergeleri doğrultusunda AutoChkSkipSystemPartition dizinin değeri 0 ise onu 1 yapıp, sistemi yeniden başlatmanı tavsiye ederim. Benzer bir durumu arkadaşımın bilgisayarında bu şekilde halletmiştik.

Şuan yaptım lakin sonuç yine aynı maalesef. Ve açıldıktan sonra kayıt defterine baktığımda yeniden 0 değerine değişmiş. Yönetici olarak çalıştırdım bu arada.

Windows sürümünü yükselttiysen/veya güncelleme aldıysa bu tarz tuhaf bir durum oluşmuş olabilir ama yine de sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını ben de anlamış değilim. İstersen şu siteye bir göz atabilirsin:

Why does Windows run CHKDSK on every boot?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı