Windows hiçbir şey yapmama izin vermiyor

EgzoZ_FaN

Megapat
Yer
New Hanover
Daha fazla  
Dün sabah Windows Update yapıp bilgisayarı kapattıktan sonra hiçbir şekilde .exe dosyalarını çalıştıramıyorum, program kaldıramıyorum, yüklenmiş Update'lere müdahale edemiyorum. Programa tıkladığımda bekleme simgesi dönüyor ve aşağıda paylaşacağım hatayı veriyor. Sorun dün sabah yokken henüz yeni olmaya başladı. Aklımda kalan yaptığım değişiklikler sadece Windows Update güncelleştirmek, oyun oynamak, video izlemek ve bilgisayarı kapatmak. Denediğim çözümler: SFC komutları, DISM komutları, Windows Update kaldırmaya çalışmak (başarısızlıkla sonuçlandı), temiz Windows 10 kurmaya çalışmak (başarısızlık), sistem geri yükleme (Kaspersky yüzünden hata veriyor onu da yapamadım, program kaldıramadığım için onu da yapamıyorum, korumayı duraklatmak işe yaramadı). Ayrıca bilgisayarı açtığımda çoğu zaman hesap şifresini yazdıktan sonra siyah ekranda kalıyor, Windows uyandırma yöntemiyle açabiliyorum. Cidden çok sıkıldım format bile atamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Hata mesajları aşağıda.

Dosya Ekleri

• 15999408031943505390334194589525.jpg
    15999408031943505390334194589525.jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 164
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz Windows kurmak nasıl başarısız oldu?
Güvenli modda Karspersky silip geri yükleme noktasına dönmeye çalışın.
Disk seçim ekranından sonra "Windows kurulumu geçici yükleme için alan bulamadı" benzeri bir hata verdi şuan tam hatırlamıyorum. Ayrıca Güvenli modda silemiyorum Kaspersky'i.
Sistemde bir virüs veya eklenti kullanımı engelliyor olabilir. Kaspersky veya ESET gibi antivirüsleri deneyebilirsin.
Rootkit'ler de dahil olmak üzere Malwarebytes ve Kaspersky ile tarattım. Hiçbir şey çıkmadı. Ayrıca Eset kuramam çünkü kurulum dosyaları açılmıyor.

Windows kurulum ekranın ilk başında Shift + F10 basıp komut ekranına;
  • Disk part.
  • List disk.
  • Select disk ( diskin olduğu numara)
  • Clean.
Yazıp komut ekranından çıkın devam edin disk görünmez ise eğer içindeki diski çıkar başka bir PC takıp biçimlendir. Daha sonra kendi bilgisayarına takıp USB bellek ile Windows kurmayı dene ama diskin GPT ise USB GPT olarak ayarla. GPT olup olmadığını list disk komutundan sonra göreceksin.

Boot menüsünden Usb belleği seçip diskinizi tamamen biçimlendirebilmeniz lazım.
USB bellekten başlattığımda "Windows kurulumu geçici yükleme dosyalarını depolayacak yer bulamadı" hatasıyla karşılaşıyorum. Ayarlar sekmesinden format atmaya çalıştığımda ise bir hatayla karşılaşıyormuş Windows.
Windows kurulum ekranın ilk başında Shift + F10 basıp komut ekranına;
  • Disk part.
  • List disk.
  • Select disk ( diskin olduğu numara)
  • Clean.
Yazıp komut ekranından çıkın devam edin disk görünmez ise eğer içindeki diski çıkar başka bir PC takıp biçimlendir. Daha sonra kendi bilgisayarına takıp USB bellek ile Windows kurmayı dene ama diskin GPT ise USB GPT olarak ayarla. GPT olup olmadığını list disk komutundan sonra göreceksin.
Bilgisayarım masaüstü değil laptop, bu yüzden diski çıkaramam. Tavsiye için teşekkür ediyorum şimdi deneyeceğim.
Evet arkadaşlar hepinize teşekkür ederim üstteki arkadaşın verdiği komutlar sonrası format ekranına gelebildim, şuan temiz kurulum yapıyorum. Umarım sorun tekrarlamaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı