Rehber Windows hızlandırmak için yapılabilecek ayarlar

IchbinAslan

Decapat
Makaleler
8
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA : İNTEL İ3 12100F / ASUS PRİME H610M-K / GOODRAM 2X8 GB RAM 3200MHZ / MLD M300 500GB M.2 SSD / ASUS DUAL RX6600 / RAMPAGE ZUKO
Dostlarım selam.
Bugün sizlere HP Victus 15 ile windowsumuzu nasıl 10 kata (!) kadar hızlandırabiliriz bunlardan bahsedeceğim öncelikle bu özellik tüm laptop ve bilgisayarlarda gerçekleşiyor bilmenizi isterim.
İlk olarak Windows + r tuşuna basıp çalıştır kısmını açıyoruz.
Sonrasında aşağıda vermiş olduğum kodu girerek (kod sürprizbozanda)

sysdm. CPL
Sistem özellikleri kısmına giriş yapıyoruz buradan yukarıda bulunan gelişmiş butonuna basıyoruz.

Gelişmiş ayarlardan performans kısmının ayarlarına tıklıyoruz.

Sonrasında en iyi performans için ayarla diyerekten bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve işlem tamamdır.

Windows'un bize sunduğu gereksiz şeylerden kurtulduk lakin bu özelliği eski bilgisayarlarınızda yaparaktan gerçekten daha hızlı bir bilgisayara sahip olabilirsiniz.

Beğenmedim. Çok temel bir rehber. Yeterli değil. Ama elinize sağlık.

Yıllardır kullanırım fakat performans arttırdığını hiç görmedim. Ne zaman yeni bilgisayar toplasam en iyi görünümü seçiyorum.

Windows'un hızlanmasını istiyorsanız RAM yükseltin ve M.2 ya da SATA SSD takın yazılımsal hızlandırma bek fazla hızlandırmaz.

Yıllardır kullanırım fakat performans arttırdığını hiç görmedim. Ne zaman yeni bilgisayar toplasam en iyi görünümü seçiyorum.
Çok haklısınız. Çoğu kişi performans arttırdığını hatta ram kullanımını azalttığını düşünüyor.
hocam eski tip bilgisayarlarda özellikle hdd li bilgisayarlarda daha çok yarıyor. Benim için animasyonlardan kesinti 0.2 saniye bile etkilediği için benim işime yarıyor.

Bunun performans arttırması tamamen psikolojik, temelde performans arttırdığı falan yok. Animasyonlar vs gittiği için size hızlıymış gibi geliyor.
hocam o da olabilir lakin hızlandığına dair gerçekten bir hissiyat oluştu bir kaç testte %2 arttığını farkettim .

Hayır işe yaramıyor, eski 13 yıllık laptopta bile etkisi yok sadece animasyonları kapatıp sözde "hızlı" açılmasını sağlıyor bununda bir etkisi yok.

Eski ve HDD olan PC Windows 10 kullanmak işgence Windows 8.1 HDD hızlı çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…