Rehber Windows hızlandırmak için yapılabilecek ayarlar

Eski ve HDD olan PC Windows 10 kullanmak işgence Windows 8.1 HDD hızlı çalışır.
hocam bunu birde keşke firmalara anlatabilsek tarih öncesinden kalma i5 4. nesil bilgisayarlara win 10 kurup hızlandır dediklerinden böyle bir şey yaptım. :(

Bu Vista zamanından kalma bir ayar. Anca milattan kalma işlemcilerde bir miktar fark oluşturur, ona da Windows 10 kurmazsın zaten.

Hocam keşke firmalara lafımızı geçirebilsek sözde kurumsalım diye takılan firmalar maalesef Vista kurması gereken bilgisayara 10 kurup hızlandırmak istiyor. Patronları da hızlandı sanıyor :(

Hocam bunu bir de keşke firmalara anlatabilsek tarih öncesinden kalma i5 4. nesil bilgisayarlara Windows 10 kurup hızlandır dediklerinden böyle bir şey yaptım. :(

Bir de Windows biraz hantal Dual boot Fedora kurdum Fedora daha hızlı çalışıyor. Eski PC Windows yerine hafif Linux dağıtımı kursalar keşke.

Dostlarım selam.
Bugün sizlere HP Victus 15 ile windowsumuzu nasıl 10 kata (!) kadar hızlandırabiliriz bunlardan bahsedeceğim öncelikle bu özellik tüm laptop ve bilgisayarlarda gerçekleşiyor bilmenizi isterim.
İlk olarak Windows + r tuşuna basıp çalıştır kısmını açıyoruz.
Sonrasında aşağıda vermiş olduğum kodu girerek (kod sürprizbozanda)

Eki Görüntüle 1881110

sysdm. CPL
Sistem özellikleri kısmına giriş yapıyoruz buradan yukarıda bulunan gelişmiş butonuna basıyoruz.

Eki Görüntüle 1881111

Gelişmiş ayarlardan performans kısmının ayarlarına tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 1881112

Sonrasında en iyi performans için ayarla diyerekten bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve işlem tamamdır.

Windows'un bize sunduğu gereksiz şeylerden kurtulduk lakin bu özelliği eski bilgisayarlarınızda yaparaktan gerçekten daha hızlı bir bilgisayara sahip olabilirsiniz.
Nasıl anlatsam yani ?!? Eee, çok güzel bir rehber. Yani Einstein bu rehberi yapamazdı. (!)

Şakayı geçersek Hocam yani gerçekten söylüyorum yapmasaydınız daha iyiydi. Çoğu kişi bunu bilir, hatta rehberlerde bunları görmekten bıktı. Daha çeşitli yöntemler var artık. Onlardan da bahsetmeniz gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı