ricardomilosjr
Kilopat
Arkadaşlar, bu hizmetleri açmaya çalıştığımda "erişim engellendi" hatası alıyorum, açmak için ne yapabilirim? Sistem geri yükleme noktam yok.
Yaşadığınız problem ile ilgili olarak başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /scannow" yazıp enter tuşuna basınız.(tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.
Sorunun devam etmesi durumunda başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
DISM'yi veya Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı kullanarak Windows bozulma hatalarını düzeltme makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.
Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.
İkinci yöntem ise;
Klasöre sağ tıklayıp özellikleri açınız. güvenlik sekmesine geçip gelişmiş butonuna tıklayınız. Üst tarafta sahibi yazısının yanındaki değiştir'e tıklayınız. Açılan bölüme ever yazıp adları denetleye basınız. everyone'a tamamlandığında tamam'ı tıklayınız. sahibi yazısının altında bir kutucuk oluşacak. Onu seçip tamam'ı tıklayınız ve gelen uyarıları onaylayarak tamam seçenekleriyle klasöre erişmeye çalışınız. Eğer kullanıcı hesabınızın yönetici olması gerekmektedir.
Saygılarımla,
[Microsoft Yardım Merkezinden alıntıdır.]
Yaşadığınız problem ile ilgili olarak başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /scannow" yazıp enter tuşuna basınız.(tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.
Sorunun devam etmesi durumunda başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
DISM'yi veya Sistem Güncelleştirme Hazırlık Aracı'nı kullanarak Windows bozulma hatalarını düzeltme makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.
Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.
İkinci yöntem ise;
Klasöre sağ tıklayıp özellikleri açınız. güvenlik sekmesine geçip gelişmiş butonuna tıklayınız. Üst tarafta sahibi yazısının yanındaki değiştir'e tıklayınız. Açılan bölüme ever yazıp adları denetleye basınız. everyone'a tamamlandığında tamam'ı tıklayınız. sahibi yazısının altında bir kutucuk oluşacak. Onu seçip tamam'ı tıklayınız ve gelen uyarıları onaylayarak tamam seçenekleriyle klasöre erişmeye çalışınız. Eğer kullanıcı hesabınızın yönetici olması gerekmektedir.
Saygılarımla,
[Microsoft Yardım Merkezinden alıntıdır.]
Çok büyük bir hata bu yaptığınız tutum, o zaman tekrardan;CMD taramasında böyle bir sonuç çıktı, aslında 3.parti bir uygulama ile Windows Update kapamıştım onu kaldırdım ama hala çözülmedi.
Windows resource protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
For Online repairs, details are included in the cbs log file located at.
windir\Logs\CBS\CBS.log. for example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. for offline.
Repairs, details are included in the log file provided by the /offlogfıle flag.
@saliholoji
Çok büyük bir hata bu yaptığınız tutum, o zaman tekrardan;
Wub (Windows Güncelleme Engelleyici v1.6) uygulamasını indirip yönetici olarak çalıştırıp Enable updates ve protect services settings tikli olmayacak şekilde apply Now yaparak tekrardan etkinleştirmeyi dene.
Eki Görüntüle 1237808
Yeterli bilgi değil, hizmetler sorununu çözdün mü? Şimdi hangi hatayı alıyorsun.@saliholoji
Hizmetlerde artık aktif gözüküyor ama Windows'u güncellemeye çalışınca yanıt alamıyorum.
Yeterli bilgi değil, hizmetler sorununu çözdün mü? Şimdi hangi hatayı alıyorsun.
Kendinize yeni bir admin hesabı açarak bu hizmetleri etkinleştirmeyi dener misiniz? Veya daha basit yolu virüs programı vb. şeyleri kapatıp deneyin. Bu da olmaz ise güvenli modda açarak hem admin hesabınızda hem de yerel hesabınızda deneyin.
Windows klasörünün içerisindeki "SoftwareDistribution" dosyasını sil. Daha sonra güncelleştirmeyi dene.@saliholoji artık hizmetlerde aktif gözüküyor ama Windows Update'te güncellemeleri denetle dediğimde yanıt alamıyorum da yanıt almam çok uzun sürüyor. Xbox Game Pass aldım oradaki oyunları Windows Update kapalı diye indiremiyorum şu an. Şimdi o diğer devre dışı hizmetleri de "elle" durumuna getirdim." bilmiyorum ne işe yarıyorlar açıkçası.
Eki Görüntüle 1238540
@262364 güvenli modda hizmet aktifleştirmek mümkün değil zaten. Windows Defender virüs korumalarını kapadım denedim sorun düzelmedi. Gerçi artık hizmetlerde aktif gözüküyor ama fiili olarak güncelleme yapamıyorum yukarıda belirttiğim sebepten ötürü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.