Windows için hangi lisans türü alınmalı?

Makaleler
18
Daha önce 80 civarına almıştım, MAK çıktı ama bilgisayarı iade ettiğim için zaten hiç sorun yaşatmadı bana.
Bu bilgisayarıma hangisini alsam diyorum.

MAK lisansı kazıklanmadan en ucuza alsam çok sorun olmaz format atmıyorum kolay kolay. OEM alsam bilgisayar servise gitse anakart değişse yine gider gibi o. En azından öyle hatırlıyorum ben.
Retail yazan lisanslar hesaba bağlanıyor diye bir muhabbet vardı. O hala geçerli mi? Konuyu açma nedenim hangi siteden alınmalı sorusu bir yandan da. En ucuz MAK'ı da alabilirim. Retail istediğim gibiyse o da olur.

Daha önce 80 civarına almıştım, MAK çıktı ama bilgisayarı iade ettiğim için zaten hiç sorun yaşatmadı bana.
Bu bilgisayarıma hangisini alsam diyorum.

MAK lisansı kazıklanmadan en ucuza alsam çok sorun olmaz format atmıyorum kolay kolay. OEM alsam bilgisayar servise gitse anakart değişse yine gider gibi o. En azından öyle hatırlıyorum ben.
Retail yazan lisanslar hesaba bağlanıyor diye bir muhabbet vardı. O hala geçerli mi? Konuyu açma nedenim hangi siteden alınmalı sorusu bir yandan da. En ucuz MAK'ı da alabilirim. Retail istediğim gibiyse o da olur.

Retail Microsoft hesabı ile eşleşir ve farklı cihazlarda kullanılabilir OEM anakarta gömülür MAK ı bilmiyorum.

En son Lisanson'dan almıştım ama artık satış yapmıyorlar. SaglamLisans'tan da alışveriş yapmışlığım var ancak fiyatları çok uçurmuşlar.

Trendyol'da 60 liraya retail diye satan var. Retail çıkmasa bile Microsoft hesabına bağlayabiliyorsun diyenler var. Bağlayamasan bile format attığında aradaki fiyat farkıyla 2 tane daha key alabilirsin. Ben olsam Trendyol'dan alır geçerdim.

Keyi girdikten sonra Microsoft hesabına bağlayıp bağlamadığını bir kontrol et. Bağlamadıysa etiketle beni, bağlamayı deneriz.
1718633230633.png

Eki Görüntüle 2224992
Böyle yazıyor diye konu açtım.
@RFKaya'nın dediği gibi böyle olacaksa en uygunu alırım zaten.
@RFKaya bir tane atsana ya.

Hocam sağlam lisanstan alırsanız Windows 10 Pro ürün anahtarı alın çünkü aralarında fiyat farkı bulunuyor ve Windows 11'de çalışıyor.

Ben Windows 10 Pro ürün anahtarı almıştım ve sıkıntı olmadı Windows 11 Kurulum ekranında girdim ve yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı