Windows için yedekleme önerisi

lafou

Zeptopat
Merhaba herkese, şu anda Windows 10 kullanıyorum. 2025 yılında desteği kesileceği için Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum. Sıfırdan temiz bir kurulum yapmak istiyorum. Bunun için bilgisayarda olan dosyaları bulut üzerinden mi yedeklemek mantıklı olur yoksa elle harici hard diske yazmak mı? Tarayıcılarda olan oturum bilgilerini kolay yoldan nasıl çekebilirim? Bazılarının şifresini hatırlamıyorum.

İnternet hızınız iyiyse bulut da olur yerel de. HDD biraz yavaş olabilir taşınabilir SSD olsa daha iyi olurdu.

Tarayıcılarda dışarı aktarma bölümü var. Oradan bilgileri dışarı aktarabilirsiniz.

Yalnız sitede şifreleri aktarmak için Google Şifre Yöneticisi'ne gitmek gerektiğini bildiriyor bilginize.

Ayrıca eğer tarayıcınızda varsa eşitleme özelliğiyle hemen hemen her veriyi (tarayıcıdan tarayıcıya değişir) senkronize edebilirsiniz.

İnternet hızınız iyiyse bulut da olur yerel de. HDD biraz yavaş olabilir taşınabilir SSD olsa daha iyi olurdu.

Tarayıcılarda dışarı aktarma bölümü var. Oradan bilgileri dışarı aktarabilirsiniz.

Yalnız sitede şifreleri aktarmak için Google şifre yöneticisi'ne gitmek gerektiğini bildiriyor bilginize.

Ayrıca eğer tarayıcınızda varsa eşitleme özelliğiyle hemen hemen her veriyi (tarayıcıdan tarayıcıya değişir) senkronize edebilirsiniz.

Chrome dışında başka tarayıcıdada veriler var orası biraz beni endişelendiriyor.

Taşınabilir diske direkt C'yi copy paste yap ya da kullanıcıyı at en basiti.

Sıkıntısız dosyalarım geçer değil mi eksik bir şey kalmaz.

Chrome dışında başka tarayıcıdada veriler var orası biraz beni endişelendiriyor.

Sıkıntısız dosyalarım geçer değil mi eksik bir şey kalmaz.
Tarayıcıdan tarayıcıya değişir ayarlar. Genel olarak çoğu bu özelliklere sahip artık.

Verileriniz de aktarılır merak etmeyin. Kullanıcılar klasörünü direkt kopyalarsanız geçici dosyalar ve bazı programlar gibi birkaç şeyi daha yedeklemiş oluyorsunuz. Ekstra almak istediğiniz dosya varsa C'de alabilirsiniz onları da.

Merhaba herkese, şu anda Windows 10 kullanıyorum. 2025 yılında desteği kesileceği için Windows 11'e geçmeyi düşünüyorum. Sıfırdan temiz bir kurulum yapmak istiyorum. Bunun için bilgisayarda olan dosyaları bulut üzerinden mi yedeklemek mantıklı olur yoksa elle harici hard diske yazmak mı? Tarayıcılarda olan oturum bilgilerini kolay yoldan nasıl çekebilirim? Bazılarının şifresini hatırlamıyorum.

Windows yedekleyeceksen; DISM++ ile instalwim olarak yedeklersin.
ISO kalıbına PowerISO vs ile yedek aldığın wim i ekler temiz kurulum seklinde yuklersin.
Acronis vs ile de yedek vs alırsın.
DISM++ her zaman tercihimdir.
Yedekleme yaparken Defender kapatılır!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı