Windows içinde Linux kurmak sistemi yavaşlatır mı?

J0rex

Decapat
Merhaba, Windows 10 bilgisayarım var virtualbox diye bir uygulama varmış. Bilgisayarımın içine sanal makinede Linux nasıl kurabilirim ve benim sistem gereksinimlerim düşük 4 GB RAM AMD A6 işlemci R4 ekran kartı daha yüksek bir seviyede sanal makine sistemi yaparsam bilgisayarım yavaşlar mı? Sanal makineyi yazılım için kullanacağım.

Merhaba, Windows 10 bilgisayarım var virtualbox diye bir uygulama varmış. Bilgisayarımın içine sanal makinede Linux nasıl kurabilirim ve benim sistem gereksinimlerim düşük 4 GB RAM AMD A6 işlemci R4 ekran kartı daha yüksek bir seviyede sanal makine sistemi yaparsam bilgisayarım yavaşlar mı? Sanal makineyi yazılım için kullanacağım.

VM kurmak denemek amaçlı iyidir çünkü Dual boot yapmaya uğraşmazsın. Fakat Windows XP bile kasar deli gibi. Bilgisayarınız iyiyse yapın fakat görüyorum ki iyi değil. Alanınız varsa ve uyumluysa Dual boot yapın yoksa yapacak bir şey yok.

Ayrıca neden bu sistemde Windows 10 kullanıyorsun Linux'u kur babalar gibi keyfine bak.

Hocam Linux oyunculuk ve profesyonel düzeyde uygulamalar için sorun yaratıyor. Ve bilgili kullanıcı değilsen kullanması zor. O yüzden bence gidip Vm'den Linux kurup deneyip, beğenince kullanmak daha mantıklı. Fakat Linux hayranları bile gördüğüm üzere Dual boot kullanıyor. Her türlü Windows'a bağımlıyız hocam. Bill Gates abimiz Windows tiryakisi yaptı bizi.

Hocam Linux oyunculuk ve profesyonel düzeyde uygulamalar için sorun yaratıyor. Ve bilgili kullanıcı değilsen kullanması zor. O yüzden bence gidip Vm'den Linux kurup deneyip, beğenince kullanmak daha mantıklı. Fakat Linux hayranları bile gördüğüm üzere Dual boot kullanıyor. Her türlü Windows'a bağımlıyız hocam. Bill Gates abimiz Windows tiryakisi yaptı bizi.

Ben normalde sadece Linux kullanıyordum(Ubuntu veya Manjaro) ama ailem de bigisayar kullandıkları için Windows kurmak zorunda kaldım. Gelelim vm konusuna benim sistemim 16 GB RAM'li ben vme 10 GB vermiştim yine de kasıyordu. Ayrıca birza open-Source kullanalım Microsoft öyle ki adeta bir tanrı gibi kabul ediliyor.

Yemin ediyorum 1 gün önce pes ettim, Windows kurmak zorunda kaldım. Yani ne kadar dayansam da bir süre sonra gerekli oluyor. Acı çekiyorum, tabii Dual boot kullanmaya devam. Arch'tan vazgeçemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı