Windows ile Mac'i OS X Dual Boot Olarak Çalıştırma

square990

Hectopat
Daha fazla  
Şuan Windows kullanıyorum. Sistemde yeterli alan var fakat Windows'u kaldırmadan bu işletim sistemini kurabilir miyim? Yani istediğimde Windows'a istediğimde Mac OS X de kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yalnız başka bir disk sürücüsü daha açman lazım (Yerel Disk E gibi). 2. sistemi de oraya kurarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu rehberlerimiz işinize yarayacaktır.

Attıgınız 2. videoda orada bilgisayarı yeniden başlatım mı 5 saniye sonra Mac os açılıyor. Kendi kendine eger bir tuşa basmazsak o sıraya ilk başına Windows 8'i nasıl koyabilirim? Yani 5 saniye bekleyecek sonra kendi kendine Windows 8'i açacak Mac OS'u değil.
@Recep Baltaş

Attıgınız 2. video varya orda bilgisayarı yeniden başlatımmı 5 saniye sonra mac os açılıyo kendi kendine eger bi tuşa basmazsak o sıraya ilk başına windows8 nasıl koyabilirm yani 5 saniye beklicek sonra kendi kendine windows8 aççak mac os degil @Recep Baltaş

Bence temiz bir sistem kur... İlk önce diski videodaki gibi kur. Sonra Win8'i kur.. Başka bir şey ayarlama (videoda config plistte ayar yapılıyor). Ben hiç yapmadım. Ve aynen senin istediğin gibi açılıyor. Bende memnunum. Sadece Mavericks'e girerken ben FAKECPUID girmek zorunda kalıyorum.

Yani bilgisayar açıldığında doğrudan Windows açılıyor. Mavericks'e girmek istediğimde boot F11 tusuna basıyorum, geçiş sağlanıyor...

İlk once mac os x kurdum mu sonrada win8 kurdum mu ilk başa Windows 8 geliyor değil mi? Dedigine göre öyle anladım ben. Bir şey daha soracagım. Ben Mac OS X'i USB'den boot ettiğim de bazen görmüyor. Chameleon Bootloader'ı nasıl kurabilirim flash diskime?

Not: Videodaki gibi 2 yere bölecek miyim diski?

Evet, aynen öyle.
Chameleon Bootloader'ı bende bir turlu açamadım USB'den. Ama Clover çok daha iyi.

Aynı sisteme iAtkos 3 ML kurmaya çalıştım... Onda hiç başarılı olamadım... Şu anda internet ayarlarını yapamıyorum. Her şey Çok güzel çalışıyor...

Not: Kesinlikle 2'ye bölerken Windows kurulacak kısmı MS-DOS FAT yapma. Boş kalacak orası. Kurulum sırasında anlarsın ne demek istediğimi.

Teamviewer versem hard diskte ayrı bir yer açabilir misiniz? Ayrıca geri kalan işlemler için yardımcı olabilir misiniz? Arkadaşlar varsa whatsapp veya sms ile mesaj atsın lütfen.

Edit: Gereken yardım geldi, teşekkürler.

Ben kurulum ekranına gelemiyorum ya. Clover i da chameleon u da denedim ama yükleme ekranına gelemedim.. Benim dizustum toshiba satellite p50 a 14h i7 Win8.1 64 bit nvidia Geforce 745 4 GB Ekran Kartı.
Nvd Kextlerini sildim ama yüklenmiyor, komutları da denedim faydasız :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı