Çözüldü Windows "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE" hatası verip açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

StartPy

Megapat
Daha fazla  
RAM
16 gb ddr5 6400 mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung ve kc3000 m2
Ekran kartı
5080
Gece güncelleştir kapat demiştim sabah ekranda “Your device ran into a problem and needs to restart. We'll restart for you.
Stop Code: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (0x7B)” hatasıyla uyandım. Uğrastım uğrastım çözemedim. Format atayım dedim 2 tane SSD var gözükmüyor. Diskparttan baktım orada da gözükmüyor, yardımcı olabilir misiniz?

IMG_1321.jpeg
4E7A41A9-4CDC-49CC-870C-5B27AC381A57.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VMD kapatılıyor mu, kapatılıyorsa kapayıp dener misin?

Gelişmiş BIOS'u açtım kapanmıyor maalesef.

Del'e bas, gelişmiş sekmesine git ve sol alt + sağ Shift + sağ CTRL (veya FN+Copilot tuşu) + F2 kombinasyonu ile gelişmiş BIOS'u açıp VMD setup ayarını kapatınca düzeldi. Formata gerek kalmadı.
BIOS menüsünde IDE-AHCI-RAID seçenekleri olması lazım oradan genellikle AHCI seçmen lazım.

Ek: laptop olduğu için seçenekler kısıtlı olabilir olanların fotosunu atarsan yardımcı olabiliriz.

BIOS menüsünde IDE-AHCI-RAID seçenekleri olması lazım oradan genellikle AHCI seçmen lazım.

Ek: Laptop olduğu için seçenekler kısıtlı olabilir olanların fotoğrafını atarsan yardımcı olabiliriz.

Dediğiniz seçenekleri bulamadım hocam. Ekran görüntüsünü ekledim.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    153,1 KB · Görüntüleme: 7
VMD kapatılıyor mu, kapatılıyorsa kapayıp dener misin?

Del'e bas, gelişmiş sekmesine git ve sol alt + sağ Shift + sağ CTRL (veya FN+Copilot tuşu) + F2 kombinasyonu ile gelişmiş BIOS'u açıp VMD setup ayarını kapatınca düzeldi. Formata gerek kalmadı.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    159,8 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Maşallah hocam uydu yollama kombinasyonu gibi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı