Windows indirme aracı 0xC1800103 - 0x90002 sorunu

ismailyurekk

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma USB flash bellek ile format atacağım fakat formatı USB'ye yüklerken bu hatayı alıyorum. Bunun nasıl önüne geçebilirim? Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. Yaklaşık 5-6 kere denedim fakat olmuyor. İnternetimle alakalı hiçbir problem yok. Şimdiden teşekkürler.

2018-12-05 (4).png

ISO dosyasını sıkıntısız şekilde indirdim.

İlk başta ISO dosyasını indirmek için Microsoft'un sitesine gidin.

1.png

Bu ekrana geldiğiniz zaman F12 Tuşuna Basın. Ve Sekmeyi yenileyin.

2.png

Karşınıza böyle bir ekran gelecek. 1. Alanda Nokia Lumia 520 seçili olsun. 2. adımda sürüm ve dili seçin. Onayla deyin.

Ardından karşınıza 32Bit ve 64Bit Seçeneklerinin olduğu alan gelecek.

3.png

Bu ekran geldiği zaman sekmeyi falan yenilemeyin. Tarayıcıyı kapatmayın. Sağ alttaki saat ve tarih üzerine sağ tıklayın Tarih/Saat Ayarla deyin. Tarihi 2 yıl geriye alın. Ardından 64Bit seçeneğine tıklayın. Bu adımdan sonra Microsoft sunucularından en son sürüm ISO dosyası inmeye başlayacaktır. Dosya inene kadar saat ve tarihi güncellemeyin. Başka bir işlem yapmayın çünkü saat ve tarih yanlış olduğundan sertifika hatası alıp tarayıcılarda internete giremezsiniz. Dosya inene kadar sabredin. ISO dosyası indikten sonra aşağıdaki linkteki video ile USB diske yazdırırsınız.

Windows 10 USB Oluşturma

Dostum emeğin için gerçekten çok teşekkür ederim. Bilgisayarı direkt kendi ayarlarından sıfırlamayı tercih ettim. Benim bu bilgisayarı formatlama sebebim cpu ve bellek görev yöneticisini açtığımda arka planda 3-4 program çalışırken birden %99' a fırlamasıydı. Şu anda bilgisayarımı sıfırladım hiçbir şey yüklü değil aynı format atmışım gibi fakat sorun çözülmedi bu konu hakkında yardımcı olma şansın var mı ? Pc donanımım vs. ortalama çok kötü kaldırmayacak seviyede değil birden fırlıyor aklım almıyor bunu nasıl çözebiliriz ? Bilgisayara "Driver Booster" kurduktan sonra böyle sorunlarla karşılaşmaya başladım..

Sistemi belirtin öncelikle... Darboğaz olabilir.
İlk başta Windows'un sıfırlama aracını kullanmayın. İsterseniz birkaç defa sıfırlama yapın her seferinde ufak tefek farklılıklar olacak şekilde kuruyor sistemi. Kendi uygulamalarını bile kurmaktan aciz kalıyor bazen. Bu da tam manasıyla çalışmadığı anlamına geliyor. CPU ve bellek hatasının sebebi büyük ihtimalle HDD kaynaklı. HDD'ler artık Windows 10 sistemi için okuma-yazma değerlerini karşılamıyor. Tabi bu HDD'nin kalitesinden ve sistemden sisteme değişiyor. Ama SSD kullanırsanız böyle bir problem ile karşılaşmazsınız. SSD'li sistemlerde yok denecek kadar az rastlanıyor bu hataya. Driver Booster ve onun muadili uygulamalara gelince piyasadaki en gereksiz programlar. Sürekli yanlış sürücüler yükleyip sistemi bunaltıyor. Kullanmayın. Son olarak kesinlikle temiz kurulum yapmanızı öneririm. Yukarda belirttiğim şekilde ISO dosyasını indirin. Rufus ile USB diske yazdırın. Aşağıdaki linkte herşey detaylı şekilde anlatılıyor temiz kurulum. Sürücüleri de manuel olarak yükleyin.

Windows 10 Temiz Kurulum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı