Windows Insider Build 21277 ile PUBG Mobile deneyen var mı?

Makaleler
3
Windows Insider Preview Build 21277 ile PUBG Mobile deneyen var mı? Emülatörsüz bir şekilde nasıl çalışıyor veya çalışacak çok merak ediyorum. Artık şu lanet emülatörlerden kurtulalım ya, sistemin canına okuyor ve karşılığını veremiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın ama PUBG Lite gibi bir oyun varken neden mobil platforma çıkmış bir oyunu bilgisayar üzerinden destek alarak oynuyorsunuz?
Kısaca cevap vermek gerekirse, oynanış dinamikleri, oyun içi envanterler, oyuncu sayısı ve çevresiyle Mobile sürüm daha öndedir. İkisinide oynadım, hatta Steam versiyonuda var. Ama Mobile sürümünü daha çok seviyorum. Olayı Profesyonel anlamda kasmaktan ziyade, içerik ve oynanışla daha çekici hale getiriyor. Emülatörle girdiğimizde tamam mobille eşleşmiyoruz, kendi aramızda eşleşiyoruz. Lakin isteyen mobilden de bizlerle eşleşebiliyor. Buda daha çok oyuncu kitlesine ulaşmak oluyor. 2 eksiği var, birincisi emülatörden olayı pc'yi verimli kullanamıyor. Sistem dengesiz çalışıyor ve çok fazla CPU istiyor. Bunu ya çok iyi bir CPU ile çözeceksin ya da bu tarz gelişmelere dikkat edeceksin. İkinci eksiği için hile ve hileciler. Gerçi bu 3 seride de var. Lite, mobile kadar oyuncuya sahip olmadığından ondan daha az sayıda hileci barındırıyor ama var. En az hilecide steamde var. Kısacası bu güncelleme ile Mobile sürümü normal pc sürümü gibi oynayabilirsek, mobile diğer iki sürümü de sayıda sollayacaktır.

Ben 21277 buildindeyim de bu dedikleri şey ARM tabanlı bilgisayarlar içindi. Olay biraz farklı anlayacağın.

Mesela diyelim ki Steam'in ARM desteği yok.
Sen de Steam'i indirip, ARM tabanlı bilgisayarında çalıştırabileceksin. Yani ekstradan emülatör indirip X64 uygulamayı çalıştırmak zorunda kalmayacaksın.

Ben 21277 buildindeyim de bu dedikleri şey ARM tabanlı bilgisayarlar içindi. Olay biraz farklı anlayacağın.

Mesela diyelim ki Steam'in ARM desteği yok.
Sen de Steam'i indirip, ARM tabanlı bilgisayarında çalıştırabileceksin. Yani ekstradan emülatör indirip X64 uygulamayı çalıştırmak zorunda kalmayacaksın.
ARM olayını bilmiyorum, nedir ne değildir. Şimdi bu olay, telefona yükleyip oynayabildiğimiz oyunları direk Windows 10'da yükleyip oynayacağımız anlamına gelmiyor mu? Play Store eklentisinden Pubg Mobile indirilip denenebilir aslında. Bu builde girmenin eksi yanları var mı acaba?

ARM olayını bilmiyorum, nedir ne değildir. Şimdi bu olay, telefona yükleyip oynayabildiğimiz oyunları direk Windows 10'da yükleyip oynayacağımız anlamına gelmiyor mu? Play Store eklentisinden Pubg Mobile indirilip denenebilir aslında. Bu builde girmenin eksi yanları var mı acaba?
Dostum bunun amacını şöyle düşün:
Telefonunda Windows 10 uygulamalarını çalıştırabiliyorsun. Örneğin, Paint'i telefonunda da çalıştırabiliyorsun. Adamlar da bunun için emülatör geliştirmişler.

Mantık olarak, senin demek istediğine ters bir şekilde işliyor. Yani, PUBG'yi oynatamazsın.

Bir de olursa ki ileride telefon oyun ve programlarını bilgisayarda oynatma seçenekleri sunarlarsa yine de builde girme.

Ben Dev Channel kullanıcısıyım. Çıkmanın tek yolu, temiz kurulum. Yani buildi iptal edip, normal sisteme geri dönmenin imkânı yok.

Dostum bunun amacını şöyle düşün:
Telefonunda Windows 10 uygulamalarını çalıştırabiliyorsun. Örneğin, Paint'i telefonunda da çalıştırabiliyorsun. Adamlar da bunun için emülatör geliştirmişler.

Mantık olarak, senin demek istediğine ters bir şekilde işliyor. Yani, PUBG'yi oynatamazsın.

Bir de olursa ki ileride telefon oyun ve programlarını bilgisayarda oynatma seçenekleri sunarlarsa yine de builde girme.

Ben Dev Channel kullanıcısıyım. Çıkmanın tek yolu, temiz kurulum. Yani buildi iptal edip, normal sisteme geri dönmenin imkânı yok.
Windows 10, Android Uygulamaları Çalıştırabilecek
Benim okuduğum, Windows'ta artık Android uygulamaları emülatör olmadan çalıştırabileceğiz. Pubg Mobile'de bir Android uygulaması olduğu için onuda direk oynayabileceğiz diye düşünüyorum.O yüzden merak ediyorum, şuan bu buildi deneyenler bu oyuna direk ulaşabiliyor mu, diye.Hali hazırda emülatör üzerinden oynuyorum ve verim alamıyorum, eğer şuanda build de çalışıyorsa denemeyi düşünüyorum. En kötü tekrar format atarım sıkıntı yok, Lakin Microsoft Store baktığımda oyun gözükmüyor, o yüzden boşuna da uğraşmak istemiyorum.

@emrah_8 dostum öncelikle bu haberdeki içerik ile 21277 farklı.
Haberdeki içerikte Microsoft'un Windows 10 için geliştirdiği Telefonunuz uygulaması var.

Bu Telefonunuz uygulamasından kısaca bahsedeyim. Uygulamanın çalışma prensibi, telefonunuzu bilgisayara bağlamak. Böylece telefonunuzdaki galeriden tutun da videolarınıza kadar erişebiliyorsunuz.

Ama haberdeki yeniliğin 2021'de gelmesi planlanıyor. Kaynak Webtekno:

"Microsoft'la ilgili sızdırdığı bilgilerle dünya çapında nam salan gazeteci Zac Bowden, Windows 10 kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı. Bowden'ın yaptığı açıklamalara göre Android uygulamaları bilgisayarlarda çalıştırmaya yarayan emülatör kullanımı, 2021 yılında tarih olacak. Çünkü iddialara göre Microsoft, Android uygulamaların doğrudan Windows 10'da çalışmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor."

@emrah_8 dostum öncelikle bu haberdeki içerik ile 21277 farklı.
Haberdeki içerikte Microsoft'un Windows 10 için geliştirdiği Telefonunuz uygulaması var.

Bu Telefonunuz uygulamasından kısaca bahsedeyim. Uygulamanın çalışma prensibi, telefonunuzu bilgisayara bağlamak. Böylece telefonunuzdaki galeriden tutun da videolarınıza kadar erişebiliyorsunuz.

Ama haberdeki yeniliğin 2021'de gelmesi planlanıyor. Kaynak Webtekno:

"Microsoft'la ilgili sızdırdığı bilgilerle dünya çapında nam salan gazeteci Zac Bowden, Windows 10 kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı. Bowden'ın yaptığı açıklamalara göre Android uygulamaları bilgisayarlarda çalıştırmaya yarayan emülatör kullanımı, 2021 yılında tarih olacak. Çünkü iddialara göre Microsoft, Android uygulamaların doğrudan Windows 10'da çalışmasını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor."
21277 build bu uygulamaya geçildi mi birazda onu sormak için bu konuyu açtım. Sonuçta test sürümü, uygulamalar olup olgunlaşması için teste tabi tutulmaları lazım.

Burada ya ince bir noktayı kaçırıyorum ya da piyasada farklı bir anlayışa sebep verecek açıklamalar var. Benim bu açıklamalardan anladığım, android tabanlı uygulamaların bilgisayarlarda bir çeviriciye (emülatöre) gerek kalmadan çalıştıracak bir güncellemeden bahsediyorlar. Pubg Mobile, bir android tabanlı mobile oyun. Hali hazırda bunu bilgisayarda emülatör üzerinden verim kaybı ile oynuyoruz. Bu güncellemeden sonra acaba bunu direk, harici bir emülatör kullanmadan Windowsun kendi becerisi ile doğrudan oynayabilecek miyiz? Mantıken oynanması gerekiyor yukarıdaki açıklamaya göre.

Uygulama telefonda olacak, pc bağlayıp öyle kullanacaksınız diye bir şeye rastlamadım belki gözümden kaçmış olabilir...

Burada ya ince bir noktayı kaçırıyorum ya da piyasada farklı bir anlayışa sebep verecek açıklamalar var. Benim bu açıklamalardan anladığım, android tabanlı uygulamaların bilgisayarlarda bir çeviriciye (emülatöre) gerek kalmadan çalıştıracak bir güncellemeden bahsediyorlar. Pubg Mobile, bir android tabanlı mobile oyun. Hali hazırda bunu bilgisayarda emülatör üzerinden verim kaybı ile oynuyoruz. Bu güncellemeden sonra acaba bunu direk, harici bir emülatör kullanmadan Windowsun kendi becerisi ile doğrudan oynayabilecek miyiz? Mantıken oynanması gerekiyor yukarıdaki açıklamaya göre.
Dediğin gibi olacak. Android telefonundaki herhangi bir uygulama ya da oyun "emülatör" olmaksızın direkt olarak çalışabilecek.

Fakat bu haber iki hafta önce çıktı. Ve de kaynakta belirttiğim üzere 2021 yılında emülatörsüz çalıştırmanın geleceği söyleniyor.

Yani 21277 bundan farklı. Oradaki durum işlemcisi AMD veya Intel olmayan bilgisayarlar için. Belki duymuşsundur, Qualcomm işlemcili bilgisayarlar var. Ve bu bilgisayarlarda senin kullandığın programlar kullanılamıyor. Çünkü işlemci mimarisi farklı.

X64 olayı da bu. AMD ve Intel X64 mimarili işlemciler tasarlarken telefonlarda kullanılan Qualcomm, Samsung Exynos, Apple A14, Kirin 990 gibi işlemciler ARM tabanlı tasarlanıyor. Uygulamalar da dolayısıyla açılmıyor.

Windows da ARM tabanlı (işlemcisi AMD ve Intel olmayan) bilgisayarlarda senin, benim ve birçok kişinin kullandığı programların açılması için bir emülatör geliştiriyor. Ama bu emülatör Android'deki oyun ve programların açılması ile ilgili değil...

Sadece ve sadece ARM tabanlı bilgisayarlar için. Windows da Bluestacks gibi bir emülatör yapıp 21277 ile Insider kullanıcılarına sundu.

Fakat ben kullanamıyorum bu emülatörü. Çünkü bilgisayarım Intel tabanlı.

Bazı ARM kullanan dizüstü bilgisayar kullanıcıları bunu deneyimleyebiliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı