Windows ISO dosyasına bu şekilde virüs bulaşabilir mi?

alikorkmaz4141

Yoctopat
Daha fazla  
HP Pavilion laptopuma daha öncesinde Ubuntu yükledim ve beğenmeyip Windows geri döndüm. Fakat orijinal Windows ISO dosyasını arkadaşımın Torrent'ten ve diğer crackli sitelerden oyun indirdiği bilgisayarından Rufus ile flash belleğe yazdırdım. Arkadaşımın bilgisayarında virüs var ise benim orijinal Windows 10 ISO dosyama bulaşma ihtimali var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

HP Pavilion laptopuma daha öncesinde Ubuntu yükledim ve beğenmeyip Windows geri döndüm. Fakat orijinal Windows ISO dosyasını arkadaşımın Torrent'ten ve diğer crackli sitelerden oyun indirdiği bilgisayarından Rufus ile flash belleğe yazdırdım. Arkadaşımın bilgisayarında virüs var ise benim orijinal Windows 10 ISO dosyama bulaşma ihtimali var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
İso'ya bulaşmaz ama USB belleğe bulaşabilir Autorun tarzı bir zararlı ise kolayca temizlersin. Ama sorunuzun cevabına gelirsek evet USB belleğe bulaşabilir ve sistemi kurarken USB bellekten sisteme de bulaşabilir.

Arkadaşımın bilgisayarın kasperskynin ücretsiz antivirüsü ile tam tarama ile taradım virüs bulamadı. Sadece crackli oyunlar yüklü yani virüs olduğunu sanmıyorum. Ama yinede içim rahat etmedi.

Arkadaşımın bilgisayarın kasperskynin ücretsiz antivirüsü ile tam tarama ile taradım virüs bulamadı. Sadece crackli oyunlar yüklü yani virüs olduğunu sanmıyorum. Ama yinede içim rahat etmedi.
O zaman bir şey bulaşmamıştır sisteminiz temizdir Kaspersky bir zararlı ya da farklı bir şey bulamadıysa.

Ben de öyle düşünüyorum. Sistemi kurduktan sonra kendi bilgisayarımı da kaspersky ile tam tarama yaparım sorun kalmaz. Cevabınız için teşekkürler.

Gidip kendi bilgisayarından yazsana. Neden arkadaşının bilgisayarından yazıyorsun ki?

Teknik olarak ISO'ya da USB'ye de bulaşabilir ama ISO'ya bulaşması zor bir ihtimal.

Woeusbye yazdım ubuntudayken bilgisayar görmedi o yüzden mecbur kaldım yoksa ben de arkadaşımın bilgisayarından yazma taraftarı değildim. Şuan windowsu kurdum yapmam gereken bir güvenlik testi var mı kaspersky ile tam tarama yaptım kendi bilgisayarıma da herhangi bir tehdit bulunmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı