Windows kendi kendine çöktü

ArslanAkbey

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta önce aldığım HP Pavilion 15 laptop bugün 1 saat önce kapatttım düzgünce 15 dk önce Power tuşuna bastığımda mavi ekran verdi bilgisayarı başlatamıyoruz diye kapattım bir daha bastım yine aynısı 3 defa tekrarladım. Sonra tekrar bastığımda ise açıldı sağlıklı bir şekilde. Sizce neden olabilir? Virüs mü yoksa SSD bozuk ihtimali var mı?

Minidump dosyalarını paylaş. Ama direkt bu konunun altında paylaşma. Mavi ekran kısmı var, orada paylaş.

Mavi ekran döküm dosyasından bilgi edinebiliriz belki bir de sistem dosyalarının sağlığından emin olmak için cmd'yi açıp sfc /scannow yazın.

SSD sağlığından emin olmak için de CrystalDiskInfo bu uygulama ile bir kontrol edebilirsiniz.

Hocam selamünaleyküm.
Bilgisayarı yeni aldığınız için şanslı olabilirsiniz bence vakit geçirmeden servise vermekte fayda var.
Sorunun anakart üzerinde bir kısa devre nedeni ile olabileceği de olduğunu düşünürsek muhtemel ileride sorundan kaçınmak için bence bir kontrol ettirin. Sizin yapacağınız SSD sağlık taramasıdır. Onun dışında güncelleme ve sizin dediğiniz gibi virüs de olabilir. Veya yazılımsal olan ufak defek sorunlar. Umarım ufak defek sorunlardır ve çözüme ulaşırsınız. Bunun üzerine yazılımsal olarak araştırırsanız farklı çözümler de karşınıza çıkacaktır sanırsam SSD'de sorun olduğunuda düşünebiliriz. Hayırlı günler dilerim tekrar geçmiş olsun çözüme ulaşırsınız umarım.

Minidump dosyalarını paylaş. Ama direkt bu konunun altında paylaşma. Mavi ekran kısmı var, orada paylaş.
Hocam Klasöre girdim fakat herhangi bir dosya veya uzantı yok
Adsız.png
Adsız2.png

Bunlarda Hd tune pro testi sonuçları

Mavi ekran döküm dosyasından bilgi edinebiliriz belki bir de sistem dosyalarının sağlığından emin olmak için cmd'yi açıp sfc /scannow yazın.

SSD sağlığından emin olmak için de CrystalDiskInfo bu uygulama ile bir kontrol edebilirsiniz.
Hocam cmd sonuçları şunlar
Hocam selamünaleyküm.
Bilgisayarı yeni aldığınız için şanslı olabilirsiniz bence vakit geçirmeden servise vermekte fayda var.
Sorunun anakart üzerinde bir kısa devre nedeni ile olabileceği de olduğunu düşünürsek muhtemel ileride sorundan kaçınmak için bence bir kontrol ettirin. Sizin yapacağınız SSD sağlık taramasıdır. Onun dışında güncelleme ve sizin dediğiniz gibi virüs de olabilir. Veya yazılımsal olan ufak defek sorunlar. Umarım ufak defek sorunlardır ve çözüme ulaşırsınız. Bunun üzerine yazılımsal olarak araştırırsanız farklı çözümler de karşınıza çıkacaktır sanırsam SSD'de sorun olduğunuda düşünebiliriz. Hayırlı günler dilerim tekrar geçmiş olsun çözüme ulaşırsınız umarım.
aynen öyle bende öyle düşünüyorum eğer bir çözüm bulamaz isem mecburen öyle olacak

Dosya Ekleri

• adsız 3.png
    adsız 3.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 61
  • Adsız4.png
    Adsız4.png
    61,4 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
sfc /scannow
tam çalışmamış sanırım anlayamadım cmd'yi açınca öncelikle sadece sfc /scannow
yazıp dener misiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı