Windows key birden fazla bilgisayarda kullanılabiliyor mu?

Reathor

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç ay önce internetten ucuza Windows 11Pro key satın aldım. Bana bir aktivasyon kodu geldi ve bana birkaç yönerge geldi. Yönergeler şu şekilde:

Kod:
Aktivasyon penceresini açın ve {Ürün Anahtarını Değiştir} 'i tıklayın.

2. Anahtarı girin ve ileri 'ye tıklayınız.

3. Etkinleştirmek için tıklayınız.

4. hata kodu "008" görüntülenir kapata tıklayınız.

5. Hata kodu "008" ise, {Telefonla etkinleştir} görüntülenecektir, telefonla etkinleştirmek için tıklayın.

6. Bir ülke veya bölge seçin, bu isteğe bağlıdır ve ardından ileri düğmesini tıklayın.

7. Kurulum kimliğini herhangi bir yere kaydedin ve ardından ileri öğesine tıklayın.

0 212 900 32 91 Ya da 0 212 375 50 18'i tuşlayarak Microsoft'u arayın.

a.) Çağrının kayıt edilmemesi için 2'ye basın.
b.) Windows için 1, Office için 3'e basın.
c.) Diğer konular için 2'ye basın.
d.) Bilgisayar başındaysanız 1'e basın.
e.) Kurulum ID (Yükleme Kimliğinizi) tuşlayın.
f.) 0'ı tuşlayın.
g.) Şimdi onay Kimliğinizi alacaksınız. Hazırsanız 1'e basın.
h.) Tamamladıysanız 2'ye basın.

Bu yönergelerden yola çıkarak şu kanıya vardım ki satın alanlara aynı keyi veriyorlar ve müşteri destekle bir hata olmuş gibi ürünü lisanslatıyorlar. Bu doğru mu size sormak istiyorum ve bunu asıl sorma sebebim arkadaşımın da lisans almayı düşünmesi.

Eğer benim aldığım lisans kodunu ona girip yine aynı işlemleri yaparsam ürün aktive olur mu? Bu aldığım key birden fazla bilgisayarda işe yarar mı? Bunu merak ediyorum. Bilgili biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç bir şey anlamadım, hwid aktivasyon mu satın aldın
Hayır ucuza windows 11pro key parakende satış tarzı

Bana aktivasyon kodu gönderdiler 008 kodlu hata verdi telefonla aktivasyon yap komutu geldi windows desteği arayarak aktivasyon yaptım başka bir olayı yok. Acaba aynı key ile birden fazla bilgisayarı aktive edebilir miyim diye merak ediyorum çünkü zaten ilk girdiğimde bu kod kullanılıyor demişti ama aradıktan sonra sorun ortadan kalktı

Aylardır kullanıyorum 25tlye aldığım keyi hiçbir sorun yaşamadım

Tek merakım tekrar 25tl vermeli miyim yoksa aynı keyi gönderip aynı yönergeleri verirlerse boşuna 25 vermeyelim

Hayır ucuza Windows 11Pro key perakende satış tarzı.

Bana aktivasyon kodu gönderdiler 008 kodlu hata verdi telefonla aktivasyon yap komutu geldi Windows desteği arayarak aktivasyon yaptım başka bir olayı yok. Acaba aynı key ile birden fazla bilgisayarı aktive edebilir miyim diye merak ediyorum çünkü zaten ilk girdiğimde bu kod kullanılıyor demişti ama aradıktan sonra sorun ortadan kalktı.

Size kullanılmış lisans satmışlar, arayıp düzelttirdiğinizde diğer kullananın lisansı gidiyor galiba. Size de olabilir.

Merhaba. Birkaç ay önce internetten ucuza Windows 11Pro key satın aldım. Bana bir aktivasyon kodu geldi ve bana birkaç yönerge geldi. Yönergeler şu şekilde:

Kod:
Aktivasyon penceresini açın ve {Ürün Anahtarını Değiştir} 'i tıklayın.

2. Anahtarı girin ve ileri 'ye tıklayınız.

3. Etkinleştirmek için tıklayınız.

4. hata kodu "008" görüntülenir kapata tıklayınız.

5. Hata kodu "008" ise, {Telefonla etkinleştir} görüntülenecektir, telefonla etkinleştirmek için tıklayın.

6. Bir ülke veya bölge seçin, bu isteğe bağlıdır ve ardından ileri düğmesini tıklayın.

7. Kurulum kimliğini herhangi bir yere kaydedin ve ardından ileri öğesine tıklayın.

0 212 900 32 91 Ya da 0 212 375 50 18'i tuşlayarak Microsoft'u arayın.

a.) Çağrının kayıt edilmemesi için 2'ye basın.
b.) Windows için 1, Office için 3'e basın.
c.) Diğer konular için 2'ye basın.
d.) Bilgisayar başındaysanız 1'e basın.
e.) Kurulum ID (Yükleme Kimliğinizi) tuşlayın.
f.) 0'ı tuşlayın.
g.) Şimdi onay Kimliğinizi alacaksınız. Hazırsanız 1'e basın.
h.) Tamamladıysanız 2'ye basın.

Bu yönergelerden yola çıkarak şu kanıya vardım ki satın alanlara aynı keyi veriyorlar ve müşteri destekle bir hata olmuş gibi ürünü lisanslatıyorlar. Bu doğru mu size sormak istiyorum ve bunu asıl sorma sebebim arkadaşımın da lisans almayı düşünmesi.

Eğer benim aldığım lisans kodunu ona girip yine aynı işlemleri yaparsam ürün aktive olur mu? Bu aldığım key birden fazla bilgisayarda işe yarar mı? Bunu merak ediyorum. Bilgili biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim :)

Bunda sıkıntı yok,
Manuel etkinleştirme ile PC'nin Microsoft sunuculara tanıtılması.
1 kere yapılır bu, diğer formatlarda oto olarak etkinleştirir.
Microsoft'tan key alsanız bile donanım veya PC degiştirince yine aynı metot uygulanır.

Hayır ucuza Windows 11Pro key perakende satış tarzı

Bana aktivasyon kodu gönderdiler 008 kodlu hata verdi telefonla aktivasyon yap komutu geldi Windows desteği arayarak aktivasyon yaptım başka bir olayı yok. Acaba aynı key ile birden fazla bilgisayarı aktive edebilir miyim diye merak ediyorum çünkü zaten ilk girdiğimde bu kod kullanılıyor demişti ama aradıktan sonra sorun ortadan kalktı

Farklı PC'ye girince 08 hatası alırsan aktive edersin.
Aynı OEM ile 6 PC,
Retail ile 14 PC.

Son düzenleme:
Bunda sıkıntı yok,
Manuel etkinleştirme ile PC'nin Microsoft sunuculara tanıtılması.
1 kere yapılır bu, diğer formatlarda oto olarak etkinleştirir.
Microsoft'tan key alsanız bile donanım veya PC degiştirince yine aynı metot uygulanır.

Farklı PC'ye girince 08 hatası alırsan aktive edersin.
Aynı OEM ile 6 PC,
Retail ile 14 PC.
Tam da bunu merak ediyordum, OEM ve RETAIL olunca arasındaki farklar aynen böyle değil miydi? (Güvenilir gerçek) Lisans key satan yerlerden en iyisi uygunu olması bakımından RETAIL tercih etmek doğru olmaz mı ne dersiniz? Bunu sadece normal sıradan oyun bilgisayarı amaçlı ev kullanımı için soruyorum.

Microsoft'un Oem / Retail lisanslar konusunda yazısı vardı Retail sanki en uygunu olması gerekeni diye aklımda kalmış. Oem lisanslar donanım üreticileri özelinde paylaşılan key'lermiş Retail ise Microsoft'un kendinden gelen dağıttığı key'lermiş, umarım satıcılardan Oem yerine Retail key alıp sorunsuz aktifleştirip kullananlar için ileride sorun olmaz.

Birde Oem / Retail key ile mesela Win11 Home 24H2 kurulum ekranındaki yönergeler sayfaların yazı dilinin değişmesinin bir bağlantısı olabilir mi?. (Microsoft'un sitesinden Türkçe dil seçilip indirilen ISO ile). USB'den kurulumda Türkçe-Türkiye-Türkçe Q Klavye seçip Microsoft hesabımızla devam ettiğimizde tüm kurulum ekranı sayfaların yarısı İngilizce yarısı Türkçe devam etti, her şey tüm kurulum %100 Türkçe yazılarla devam etmesi gerekmiyor muydu bir anlam veremedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı