Windows key lisansları arasındaki farklar nelerdir?

Özellikler bölümünde yazıyor zaten.
-129.90 olan MAK lisanstır, tek Pc içindir ve süresizdir, format sonrası kullanılamaz.
-279.90 olan OEM Dijital Lisans Anahtarıdır. Bilgisayarınızda 1 kere girdikten sonra anakartınıza kaydedilir. Format atsanız dahi lisans anahtarı silinmez, bilgisayarınız otomatik olarak lisanslı olur.
-Bir de yukarıdaki iki lisansın aksine format ve anakart değişimi yapmanız halinde bile kullanmaya devam edebileceğiniz Retail lisans var.
Mikrosoft store'de retail lisans var üyelik e- postasinda görünüyor oradan fatura da alinabiliyor.USB belleğe de yedek windows sorunsuz alinabiliyor.Retail lisans en garantilisi başka bilgisayara da yüklenebiliyor, fakat fiyatı pahalı. Ben almıştım.

Özellikler bölümünde yazıyor zaten.
-129.90 olan MAK lisanstır, tek PC içindir ve süresizdir, format sonrası kullanılamaz.
-279.90 olan OEM dijital lisans anahtarıdır. Bilgisayarınızda 1 kere girdikten sonra anakartınıza kaydedilir. Format atsanız dahi lisans anahtarı silinmez, bilgisayarınız otomatik olarak lisanslı olur.
-Bir de yukarıdaki iki lisansın aksine format ve anakart değişimi yapmanız halinde bile kullanmaya devam edebileceğiniz Retail lisans var.

@Arxidora hocam ben PC'yi bilgisayarciya verdim mavi ekran yiyor diye format atmam gerekiyor dedi ve yeni Windows kurmuş ancak lisans yok ve sorun giderici ile tarama yapınca eski lisanslı Windows'umu kurabileceğimi söylüyor kurarsam yine format mı atmam gerekecek.

@Arxidora hocam ben PC'yi bilgisayarciya verdim mavi ekran yiyor diye format atmam gerekiyor dedi ve yeni Windows kurmuş ancak lisans yok ve sorun giderici ile tarama yapınca eski lisanslı Windows'umu kurabileceğimi söylüyor kurarsam yine format mı atmam gerekecek.
Sorun giderici bölümünü daha önce denemediğim için bilmiyorum ama lisansınız Retail ise Microsoft hesabınızdan eski sistemi kaldırarak yeni Windows'u aktifleştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı