Windows key nereden alınabilir?

Teşekkür ederim detaylı anlatım için ama şunu anlamadım formattan sonra key girmeden nasıl etkinleştirme oluyor? Gereksiz bir soru aslında ihtiyacım yok ama anlattınız ve merak ettim

Her PC'nin kendine özel “ donanım kimliği” vardır, Microsoft sunucularına baglandıgında senin PCni bu yolla tanır.
Key girdiğinde ve key etkinleştirilir bir keyse oto olarak etkinleştirirse sana oto olarak “onay kimliği” atar ve etkinleştirir.
Veya key sonu 08/20 hata kodu alırsan veya da SSD vs degiştirirsen sonu (tam emin degilim) 64/74 biten bir hata alırsin.
Bu durumlarda Microsoft etkinleştirme aranarak “donanım kimliğini” verirsin, Microsoft'ta sana “onay kimligi” olusturur.
Bunları A-H gruplarına girerek manuel etkinleştirme yaparsın.
Key girdiginde hatakodu sonu 03/60 alırsan key blacklist tir.
Baska key denemen gerekir
Daha sonraki formatlarda keyin oem/retail ise hesap veya key girmesende daha önce etkinleştirilmiş PC oldugu için Microsoft sunucusu PC'yi algıladıgı anda oto etkinleştirme yapar.
Bunu da “genel dijital lisans”
İle etkinleştirir,
Mesela Pro sürüm kurarsan keyin sonu 3V66Tdir.
MAK keyde oto tanımaz, her seferinde “onay kimliğini girmek zorunda kalırsın.
Kısaca böyle.

Son düzenleme:
Bir çok windows 10 pro var hangisini alayım? Ben en çok satın alınanı almayı düşünüyorum?
Format sonrası kullanılabilen lisans istiyorsan Retail/Oem lisans almalısın. Bu lisanslar kişiye özeldir başka bir bilgisayarda kullanılmaz.

Ucuz olsun, format sonrası lisans kaybolsun sonra tekrar satın alırım diyorsan MAK lisans alabilirsiniz. 1 kez etkinleştirir, format atarsan lisans kaybolur.

Bana sorarsan eğer biraz fazla verip retail-oem lisans almak daha mantıklı. Sadece bana ait lisans anahtarım olur. Bir de güvenilir sitelerden almaya dikkat et retail diyip mak key satabilirler. Sağlam Lisans bu konuda en güvenilir lisans satış sitesi.

Arkadaşıma, Windows kuracağız. Windows 10'ya da 11'i nereden güvenli bir şekilde alıp kurabilirim?

Ben anahtarımı Trendyol'dan aldım 1.5 yıl olacak hala kullanıyorum bir sıkıntı yok

Technopat Haberler

Geri
Yukarı