Çözüldü Windows klasöründeki "4buyfmcdj7k2s2a" isimli dosya nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre Kocatürk

Kilopat
Merhaba dostlar,
Windows klasöründe başka bir şeye bakarken gözüme çarptı, oluşturulma tarihi 04.08.2004 olarak gözüküyor. Ne olduğunu bilen varsa aydınlatabilir mi? Çok merak ettim :D

Ekran görüntüsü 2024-12-18 012826.png

Windows UWP uygulamalarının kullandığı kütüphanelere ait bir dosya olabilir. Ayrıca Windows klasöründen bir dosyayı inatla silmek / sildirmek istemek akıl tutulması. Sene 2005 değil, Windows da artık XP değil. Sistem dosyalarının olduğu klasöre girecek ve sırıtmayacak bir zararlı yazmak 3 satır kod ile olmuyor. Internet Explorer dolayısıyla Windows'un tüm internet entegresinin kullandığı bir dosya olabilirdi. Her şeyi silmeyin. Her şey virüs değil.

Windows UWP uygulamalarının kullandığı kütüphanelere ait bir dosya olabilir. Ayrıca Windows klasöründen bir dosyayı inatla silmek / sildirmek istemek akıl tutulması. Sene 2005 değil, Windows da artık XP değil. Sistem dosyalarının olduğu klasöre girecek ve sırıtmayacak bir zararlı yazmak 3 satır kod ile olmuyor. Internet Explorer dolayısıyla Windows'un tüm internet entegresinin kullandığı bir dosya olabilirdi. Her şeyi silmeyin. Her şey virüs değil.
Hocam kardeşim bilgisayara milyon tane Crackli VST yüklediği için Autoruns ile Not Verified değeri alan dosyaları ararken buldum. Hiç bir fikrim yoktu ne olduğuyla ilgili. Oluşturma tarihini 2004 görünce ve internette hiç bir kaynak bulamayınca buraya sorayım dedim. Giden gitmiştir artık :D

Şu an 12 saatte bir güvenlik yazılımı yapsam 2004 yılında yapılan bir virüsü hayli hayli tespit edebilirim kodumla veya genel geçer bir kütüphaneyle. Windows bunu havada yakalar. 2004 - 2006 gibi tarihler Windows'un genel geçerlilik yasalarına uygun olarak konuluyor. Yani o dosya dün de güncellense uyumluluk için 2004 yazılı kalacaktır yine. Bunu gidip Aygıt Yöneticisi'nden bir Windows sürücüsünü kontrol ederek de yapabilirsin. Onda da 2006 yazar. Foruma konu açarsan neden 2006 yazıyor diye biri çıkıp Virüstür ya sil falan der yine. Akıl tutulması yaşayan çok.

Burada kimseye biz zorla dosya sildirmiyoruz %appdata% yolundaki dosya silindi nedir acaba bu kadar akıl tutulması yaşatan size anlamadım ben, Windows klasöründeki dosya değildi o %appdata% Roaming'de bulunan basit bir dosya idi Windows zaten bunu kendisi otomatik yine çeker kritik bir dosya değildi bu. %appdata% recent prefect temp %temp% cache adına hiçbir şey bırakmam.

Biz forumlardaki birileri değiliz bilgin olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı