Windows kullanmayan birisi icin Linux distrosu önerisi

Garuda'da çakışma ile uğraşmak istemediği için demiştim.

Yani varolan sistemde sorunları çözmek istemeyen, onda da çözmek istemez. O yönden düşündüm.
Artix in boyle bir olayi yok zaten, kullanici icin oyle tool falan sunmuyor. Garuda gaming distrosu oldugundan o tarz seyleri var birazda. Oyun oynamiyorsa Garudanin pek anlami yok zaten. 4/4 luk distro. No systemd. Eger sorunla ugrasmak istemiyorsa Linux Mint kursun gecsin. Sorun illaki olacak, kacis yok. Bu acidan mantiginiz biraz hatali.

Evet haklisiniz her sistemde sorun olur ve bunlar cozulur. Bunun acisindan sorun yok fakat temel paketlerde bile sorun cikartiyor benim Garuda'yi asil birakma sebebim bu. Oyun konusunda yanilmiyorsam zaten ayarlamak cok kolay. Su ana kadar Arch onerilerine baktigimda genelde artix ve EndeavourOS oluyordu. Manjaro neden tavsiye edilmiyor peki?

Kendi açımdan Manjaro üç bilgisayarımda da çökmelere neden olduğu için pek tavsiye etmiyorum. Sizlerde olmayabiliri.

Ayrıca Garuda, EndeavourOS'ta önermem. Sanki temel dağıtımlara göre boşta fazla fazla donanım kaynakları kullanıyor ama tercih sizin. Ben stabil bulmuyorum.

Kullanmamak icin epey sebep var, kisaca suna bakin: GitHub - arindas/manjarno: Reasons for which I don't use Manjaro anymore

Bir ara denemeye kalkistigimda daha installer duzgun calismiyordu belki tekrar sans verebilirim diye dusunmustum ama vazgectim. Garuda icin ben de katiliyorum bostayken fanlarim vs calisabiliyor. EndeavourOS'ta bana hiç guven vermedi bilmiyorum psikolojik olabilir fakat masaustu ortamlarinin ve distrolarin ayri hissiyatlari var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…