Windows kurarken Boot menüsü mü BIOS mu?

SSD'ye kuracağım.HDDyi ilk biçimlendirip sonra sileceğim değil mi?
Bak bana sorarsan kurulumu yapmadan önce HDD'yi sök çünkü HDD'yi sökmediği için sistem bölümleri ve bootloader'i yanlış diske kurulan ve bu yüzden hata alan çok fazla insan var. SSD'ye işletim sistemini kurduktan sonra HDD'yi geri takıp biçimlendirirsin orası kolay.

Kurulum her zaman için işletim sistemine otomatik yönlendirmiyor ve ayrıca Legacy sistemlerde sırayla hangi diskte MBR kaydında bir veri varsa o diskten boot ediyor, sıra yanlışsa yanlış cihazı da boot edebilir.
Öyle bir şey yok. Yanlış biliyorsun.
Bak bana sorarsan kurulumu yapmadan önce HDD'yi sök çünkü HDD'yi sökmediği için sistem bölümleri ve bootloader'i yanlış diske kurulan ve bu yüzden hata alan çok fazla insan var. SSD'ye işletim sistemini kurduktan sonra HDD'yi geri takıp biçimlendirirsin orası kolay.
Dikkatli ol bootloader'ı yanlış yere kurma. @gearbass
Harddisk'i çıkarmana gerek yok. İlk önce işletim sistemini kuracağın SSD'yi sonra harddiskinde alan oluştur.

Son düzenleme:
Emin misin çünkü bizzat Legacy kurulum yaparken yaşadığım bir durum bu.
Benim sistemim de legacy hiç böyle bir şey yaşamadım. Hatta kurulum diskini formattan sonra bilgisayarın üstünde bırakıp tekrar başlattığımda bile bir sorun olmadı otomatik olarak diske kurduğum Windows'dan başladı.
Belki de anakarta göre değişiyordur.

Benim sistemim de legacy hiç böyle bir şey yaşamadım. Hatta kurulum diskini formattan sonra bilgisayarın üstünde bırakıp tekrar başlattığımda bir sorun olmadı otomatik olarak diske kurduğum Windows'dan başladı.
Dediğim gibi boot priorty sıralaması ile alakalı bir durum, demek ki sizin boot priorty ayarlarınız düzgün yapılmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı