Windows kurmak için SSD önerisi

Bütçe
350
Kingston A2000 modelinden daha iyiyse eğer bunu da alabilirim. Amazon'da Prime ile birlikte 353 TL'ye satılıyor.
İkisi yakın modeller ikiside işinizi görür. Garanti bakımından daha iyi olduğu için Corsair tercih ettim. Size de tavsiyem Corsair dan yana olucaktır.
Okuma değeride daha yüksek zaten. Buda bir artı elbette.

A2000 derim. MP510 iyi değil zaten. Kontrolcüsü falan bayağı eski.
Screenshot_20210324-023028_Chrome.jpg

Ben performansa bakarım. Gerek okuma yazma hızı gerekse veri yazma garantisi farkı yüzünden Corsair Force MP510 daha önde.
Ekstra olarak kontrolcü farkı çok fazla değil ikiside TLC kontrolcü kullanıyor anladığım kadarıyla.
Ve okuma değerlerindeki 1Gb fark göz ardı edilemez.
Bence iyi değil dediğiniz SSD nin savunduğunuz SSD den neredeyse 2 kat daha hızlı olmamasına dikkat edin.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 937702
Ben performansa bakarım. Gerek okuma yazma hızı gerekse veri yazma garantisi farkı yüzünden Corsair Force MP510 daha önde.
Ekstra olarak kontrolcü farkı çok fazla değil ikisi de TLC kontrolcü kullanıyor anladığım kadarıyla.
Ve okuma değerlerindeki 1GB fark göz ardı edilemez.
Bence iyi değil dediğiniz SSD'nin savunduğunuz SSD'den neredeyse 2 kat daha hızlı olmamasına dikkat edin.

Artı ve eksileri var iki modelinde. MP510 NAND yongaları 64 katman ve Toshiba üretiyor. A2000'in NAND yongaları 96 katman ve Micron üretiyor. İkisi de 5 yıllık garanti sunuyor. Corsair SSD Toolbox'un durumu malum zaten. Okuma yazma değerleri her şey demek değildir. A2000 varken ben MP510 önermem.

Artı ve eksileri var iki modelinde. MP510 NAND yongaları 64 katman ve Toshiba üretiyor. A2000'in NAND yongaları 96 katman ve Micron üretiyor. İkisi de 5 yıllık garanti sunuyor. Corsair SSD Toolbox'un durumu malum zaten. Okuma yazma değerleri her şey demek değildir. A2000 varken ben MP510 önermem.
Uygulamanın şekilli şukullu olmasi bir işe yaramıyor önemli olan işlevi.
Ekstra olarak A2000 in 350Tb garantisi varken Corsair'ın 800Tb. Aynı şekilde IOPS değerleride ikiye katlamış. Yonganın performansa doğrudan etkisi olmadığı ortada zaten. Yani kontrolcu dışındaki tek sorununuz uygulama anladığım kadarıyla.
Aslına bakarsanız SSD almamıdaki amaç okuma yazma değerlerinin fazla olmasi eğer okuma yazma herşey değilse neden HDD kullanmıyorsunuz?
Ayrıca dediğim gibi performansı 2 katına yakınken kontrolcünün 64 katmanlı olmasını büyük bir eksi olarak görmüyorum. En azindan performans farkını kapatıcak kadar büyük bir eksi değil.

Uygulamanın şekilli şukullu olması bir işe yaramıyor önemli olan işlevi.
Öncelikle o uygulama senelerdir doğru düzgün güncelleme bile almıyor. Corsair o uygulamanın indirme bağlantısıyla bile ilgilenmiyor. Uygulamayı indirmek için Google'a yazdığınızda 2013 yılından kalma fosil bir blog sayfası çıkıyor.
Daha bağlantıları düzeltmeye üşenen bir firma kusura bakmayın da SSD falan üretmesin. Corsair'dan bir halt olmaz çünkü bu gidişle. Çok daha iyi alternatifleri varken MP510 alınmaz. Corsair'ın umurunda bile değil SSD'leri. O kadar para veriyor insanlar, sundukları yazılıma bak.
1613733618436.png

Komedi resmen. 🤣 Windows 98 döneminden kalma gibi. Yaptığı tek şeyde OP, TRIM, Secure Wipe falan. Ne bir sağlık yüzdesi var ne de bir "Self Test" özelliği. Disk klonlama işini de ben böyle leş bir programa emanet etmem açıkçası. Optimize dediği yer TRIM yapıyor ama onu açıp disk birleştirme aracından kendin de yapabiliyorsun yani. :) SMART ekranında üreticinin belirlediği değerleri bile göstermiyor. Asla tercih etmem o yüzden. Samsung, Seagate, WD gibi daha kaliteli SSD üreticileri varken tercih edilmemeli Corsair. En azından bu üreticiler Corsair gibi yazılım konusunda yan gelip yatmıyorlar. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı