Windows kurulu disk yavaş olursa oyun performansı düşer mi?

Infopat

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Topladığım yeni sistemde SSD yerine, büyük boyut ihtiyacından dolayı harddisk seçtim. Buna sistem kurmak istemiyorum. Bunun yerine 11 senelik 80 GB 2.5 inç hardiski sadece sistem ve program harddiski, yenisini ise oyun ve depolama için kullanmak istiyorum.
Şimdi merak ettiğim eski ama arızasız harddiske sistem kurmamın yavaş açılma dışında, diğer harddiske kurduğum oyunları oynarken performansa (FPS, takılma v.s.) bir etkisi olur mu?

Eski hardisk: WD800BEVS-22RST0 80GB
Yeni harddisk: Toshiba P300 1TB

Aynen dediğiniz şekilde olacak. Eski harddisk sadece windows ve programlar için kullanılacak. Tüm oyun ve diğer şeyler bölümlenmiş yeni harddiskte olacak.
sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum performans kaybı yaşamazsınız gibi geliyor çünkü benimde sistemim 8 yıllık harddiskte kurulu oyunlarım iste wd blue harddiskte kurulu yavaşlık yaşamıyorum saygılar.

O zaman bir sıkıntı olmaz :) Konuya ara verip aşağıya inince karıştırmışım, yaptığım hatadan dolayı özür dilerim.

Estağfurullah. Aslında konuyu açmam ve tereddüt etmemde ki sebep, oyun oynarken virüs koruyucu, güncelleme v.b. işlemler bir harddiskte iken windowsun diğer harddiskte yapılan işlemlere, oyuna ne kadar müdahale ettiğini bilmiyor olmam. Eğer çok bağımlı değilse sorun olmayacaktır ama windowsla çok bağımlı ise sanırım sorun olabilir diye düşünüyorum. Konu yorumlarla tam netleştikten sonra kurulum işlemine başlayacağım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı