Uzun süre format atmayınca oyun performansı düşer mi?

İşletim sistemi
Windows 10
İnternet üzerinden dosya yüklüyorsanız 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır. Eğer sadece güvenilir yerlerden program indirip kullanıyorsanız 1 yılda bir yeterli bir düzeydir. Fazla format atmak diskin depolamasını azaltabilir. Her formatta kazınıyor diye biliyorum.

Ben genelde 3 4 ayda bir format atarım, çok net farkı anlarsın. Bilgisayarı kullanmasını iyi bilen biriyim fakat ne kadar iyi kullanırsan kullan, o formattan sonra gerçekten bir artış söz konusu oluyor...

Gerektiği zamanlarda silemeyeceğiniz kadar gereksiz dosya olduğunda atabilirsiniz. Onun dışında antivirüs programı çok da gerek yok.

İnternet üzerinden dosya yüklüyorsanız 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır. Eğer sadece güvenilir yerlerden program indirip kullanıyorsanız 1 yılda bir yeterli bir düzeydir. Fazla format atmak diskin depolamasını azaltabilir. Her formatta kazınıyor diye biliyorum.

O hard disk de geçerli eğer SSD ise 1000 kere at bir şey değişmez.

Fazla program kuruyorsanız her yıl temiz kurulum şart. Ne kadar temizlemeye çalışsanız da kurulan uygulamaların çerezleri kalıyor ve yavaşlatıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı