Arkadaşlar ben şimdi yeni bir bilgisayar topladım ve bu bilgisayara daha önce laptopum da bulunan sabit diski takmak istedim. Topladığım bilgisayara sabit diski takıp format atacaktım. Fakat format atarken bu birim ayrılamıyor hatası aldığımdan dolayı başka bir sabit diske kurdum Windows'u. Ancak windows kurduğum sabit diskin kapasitesi az ve ben bu yüzden diğer sabit diske şu an kurulu olan Windows'u klonlayacağım, fakat diğer sabit disk de windows kurulu olduğu için üzerine klonlanmıyor. Asıl soruya gelirsek ben kapasitesi büyük olup içinde windows kurulu olan sabit diskten Windows'u nasıl silebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Minitool Partition Wizard ile o diski temizleyebilirsin. Büyük boyutlu olan diske sağ tıkla ve Delete All Partitions diyerek tüm bölümleri kaldır. Ardından Apply diyerek işlemi uygula.
Minitool Partition Wizard ile o diski temizleyebilirsin. Büyük boyutlu olan diske sağ tıkla ve Delete All Partitions diyerek tüm bölümleri kaldır. Ardından Apply diyerek işlemi uygula.
Denedim fakat resimde ki gibi hiçbir işlem yapılmıyor sürücüye.Sürücüyü daha önceden şifrelemiştim acaba bu ona etki yapmış olabilir mi? Çünkü sürücü de hiçbir donanımsal sıkıntı yok dizüstü bilgisayarımda gayet güzel çalışıyor.
@kerim şentürk , donanımsal bir şifreleme kullanmışsan önce şifreyi kaldırman gerekli. Onun dışında yazılımsal şifrelemeler varsa bir şey değişmez.[/QUOTE
Sürücüyü daha önceden bios dan şifrelemiştim bunu kaldırmamın yolu vardır herhalde. Teşekkürler deneyip tekrar döneceğim size
Harici HDD'yi bilgisayara takın.Arama yerine "diskpart" yazın ve entera basın.Cmd ekranı gelecektir.Diskpart yazısı görüldüğünde "list disk" yazın ve entera basın.Sileceğiniz disk numarasına bakın mesela 2 diyelim."Select disk 2" yazın ve entera basın.Disk seçildikten sonra "clean" yazın ve entera basın. İşlem bittikten sonra "exit" yazın ve CMD ekranından çıkın. Diskteki herşey silinmistir...
Harici HDD'yi bilgisayara takın.Arama yerine "diskpart" yazın ve entera basın.Cmd ekranı gelecektir.Diskpart yazısı görüldüğünde "list disk" yazın ve entera basın.Sileceğiniz disk numarasına bakın mesela 2 diyelim."Select disk 2" yazın ve entera basın.Disk seçildikten sonra "clean" yazın ve entera basın. İşlem bittikten sonra "exit" yazın ve CMD ekranından çıkın. Diskteki herşey silinmistir...
Laptoptan çıkan harddiski takıp format işlemi ekranın ilk safhasında bölüm oluşturma ve kurma esnasında diski sıfırlanmayı denediniz mi peki? O çıkan harddiske temiz kurulum yapın. Üstüne klonlama diye birşey yok zaten.
Sosyalde söylediklerimi aradığınızda video da anlatımda bulabilirsiniz. Tavsiye ettiğim şeyi de arama motoru icat edildi oraya yazarsanız kullanımını görebilirsiniz.