Windows kurulu HDD'den Windows nasıl silinir?

kerim şentürk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şimdi yeni bir bilgisayar topladım ve bu bilgisayara daha önce laptopum da bulunan sabit diski takmak istedim. Topladığım bilgisayara sabit diski takıp format atacaktım. Fakat format atarken bu birim ayrılamıyor hatası aldığımdan dolayı başka bir sabit diske kurdum Windows'u. Ancak windows kurduğum sabit diskin kapasitesi az ve ben bu yüzden diğer sabit diske şu an kurulu olan Windows'u klonlayacağım, fakat diğer sabit disk de windows kurulu olduğu için üzerine klonlanmıyor. Asıl soruya gelirsek ben kapasitesi büyük olup içinde windows kurulu olan sabit diskten Windows'u nasıl silebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minitool Partition Wizard ile o diski temizleyebilirsin. Büyük boyutlu olan diske sağ tıkla ve Delete All Partitions diyerek tüm bölümleri kaldır. Ardından Apply diyerek işlemi uygula.

Screenshot (2).png
Screenshot (3).png

Screenshot_13.png

Minitool Partition Wizard ile o diski temizleyebilirsin. Büyük boyutlu olan diske sağ tıkla ve Delete All Partitions diyerek tüm bölümleri kaldır. Ardından Apply diyerek işlemi uygula.

Eki Görüntüle 264103Eki Görüntüle 264104
mini tool wizard.jpg

Eki Görüntüle 264105
Sağol deneyeceğim.

Eki Görüntüle 264103Eki Görüntüle 264104
Eki Görüntüle 264105
Denedim fakat resimde ki gibi hiçbir işlem yapılmıyor sürücüye.Sürücüyü daha önceden şifrelemiştim acaba bu ona etki yapmış olabilir mi? Çünkü sürücü de hiçbir donanımsal sıkıntı yok dizüstü bilgisayarımda gayet güzel çalışıyor.

Son düzenleme:
Harici HDD'yi bilgisayara takın.Arama yerine "diskpart" yazın ve entera basın.Cmd ekranı gelecektir.Diskpart yazısı görüldüğünde "list disk" yazın ve entera basın.Sileceğiniz disk numarasına bakın mesela 2 diyelim."Select disk 2" yazın ve entera basın.Disk seçildikten sonra "clean" yazın ve entera basın. İşlem bittikten sonra "exit" yazın ve CMD ekranından çıkın. Diskteki herşey silinmistir...

Harici HDD'yi bilgisayara takın.Arama yerine "diskpart" yazın ve entera basın.Cmd ekranı gelecektir.Diskpart yazısı görüldüğünde "list disk" yazın ve entera basın.Sileceğiniz disk numarasına bakın mesela 2 diyelim."Select disk 2" yazın ve entera basın.Disk seçildikten sonra "clean" yazın ve entera basın. İşlem bittikten sonra "exit" yazın ve CMD ekranından çıkın. Diskteki herşey silinmistir...
Sürücüyü harici olarak takabileceğim bir aparat yok malesef

Live bir OS ile sistemi başlatıp silebilirsin. Tavsiyem Gparted.
Biraz açabilir misiniz ? Ve yahut da bir vido linki koyabilirsiniz.

Laptoptan çıkan harddiski takıp format işlemi ekranın ilk safhasında bölüm oluşturma ve kurma esnasında diski sıfırlanmayı denediniz mi peki? O çıkan harddiske temiz kurulum yapın. Üstüne klonlama diye birşey yok zaten.

Biraz açabilir misiniz ?
Sosyalde söylediklerimi aradığınızda video da anlatımda bulabilirsiniz. Tavsiye ettiğim şeyi de arama motoru icat edildi oraya yazarsanız kullanımını görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı