Windows kurulum USB'si hata veriyor

EFES5

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma tiny11 kurmuşdum fakat tiny11 bozuk çıktı ilk kurulumdan itibaren her bilgisayar açıldığında cricital procses die hatası alıyorum yani mavi ekran hatası. Sonra bilgisayarıma başka bir Windows kurmayı denediğimde.
Windows kur, dağıtım altyapısı yeniden başlatılamadı. Windows'u yüklemek için yüklemeyi yeniden başlatın hatasını almaya başladım ve bu her Windows'ta bu şekilde Windows 10'u denedim Media Creation Tool'la Windows 10.
USB'si hazırladım sonra denediğimde yine aynı hatayla karşılaştım Technopat'tan inidrdiğim Windows 10 isosunda da aynı hatayla karşılaştım. En son Windows 7 kurmaya karar verdim fakat yine aynı hatayı aldım. Bilgisayarı bir Windows To GO usbsiyle açtığımda bilgisayar normal şekilde açılıyor fakat format atmaya çalıştığımda hatayla karşılaşıyorum.

Hocam benzer bir sorunu ben de yaşamıştım, anlatılanlardan anladığım kadarıyla sistemin boot tarafı tamamen dağılmış. Tiny11 gibi kırpılmış sürümlerde bazen sistem dosyalarında eksiklik olabiliyor, özellikle kurulum sonrası disk yapısında sıkıntı çıkartabiliyor. "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatası genelde sistem dosyası eksikliğinden ya da disk erişim hatasından kaynaklanıyor ama esas sıkıntı, sonrasında diğer Windows sürümlerinin bile kurulamaz hâle gelmesi. "Dağıtım altyapısı yeniden başlatılamadı" hatası bunun en büyük işareti. Bu durumda yapılması gereken şey, diskteki tüm bölümleri silip baştan GPT/MBR tablosu oluşturmak. Bunu yapmadan yeni sistem kurmaya çalışırsan eski bozulmuş yapıya takılmaya devam eder. Windows To GO ile sistem açılıyorsa şanslısın demektir çünkü içeride veri yedekleyebilir ve diskle işlem yapabilirsin.

Çözüm şu şekilde:

Windows To GO içinden disk yönetimine gir veya CMD'den diskpart başlat.

Aşağıdaki adımları uygula:

Diskpart
List disk
Select disk 0 (sistem diskin hangisiyse)
Clean
Convert GPT (UEFI sistemse, yoksa convert MBR)
Exit

Bu işlem tüm disk yapısını sıfırlar, sonra Windows kurulum USB'sini yeniden takıp tertemiz kurulum yapabilirsin.

Not: Eğer buna rağmen kurulum hatası alırsan, USB'yi Rufus ile yazarken "GPT / UEFI" uyumlu olarak yazdığından ve Secure Boot'un BIOS'ta kapalı olduğundan emin ol. Bazı BIOS'lar bu tarz Windows versiyonlarına karşı nazlı davranabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı