Normalde sistemimi SSD ve HDD ile birlikte Windows SSD'ye kurulu şekilde kullanıyordum. Dün SSD'yi çıkarttım ve ana disk olarak HDD bıraktım. Bu arada ikisini de formatladım. Daha sonra HDD'ye Windows kurmaya çalıştım fakat her kuruluşunda kurulum bitip otomatik reset atarken flash belleği çıkartılmasından sonra anakart logosu çıktıktan sonra siyah bi ekranda yabancı kelimeler yazıyor. Sanırım HDD'yi okumuyor veya Windows kurulumu yok diyor. Ama kurulumu da devam ettirmiyor.
Harddisk bozuk değil anakart üzerinde gözüküyor ama UEFI bölümünde gözükmüyor UEFI olmadan format attığım zamanda Windows bu HDD'ye yüklenemiyor diyor. UEFI olarak attığımda baştaki hatayı veriyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.
- Anakart üzerinden her türlü SATA portunu denedim kablosunu değiştirdim.
- BIOS üzerinden HDD sıralamasını değiştirdim veya IDE yaptım, AHCI yaptım
- BIOS güncelledim, tekrardan flash üzerine Windows yükledim ama yok bir türlü olmuyor.
Harddisk bozuk değil anakart üzerinde gözüküyor ama UEFI bölümünde gözükmüyor UEFI olmadan format attığım zamanda Windows bu HDD'ye yüklenemiyor diyor. UEFI olarak attığımda baştaki hatayı veriyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.
Son düzenleyen: Moderatör: