Windows Kurulumu Devam Etmeme Sorunu

Rcauf

Kilopat
Daha fazla  
Normalde sistemimi SSD ve HDD ile birlikte Windows SSD'ye kurulu şekilde kullanıyordum. Dün SSD'yi çıkarttım ve ana disk olarak HDD bıraktım. Bu arada ikisini de formatladım. Daha sonra HDD'ye Windows kurmaya çalıştım fakat her kuruluşunda kurulum bitip otomatik reset atarken flash belleği çıkartılmasından sonra anakart logosu çıktıktan sonra siyah bi ekranda yabancı kelimeler yazıyor. Sanırım HDD'yi okumuyor veya Windows kurulumu yok diyor. Ama kurulumu da devam ettirmiyor.

• Anakart üzerinden her türlü SATA portunu denedim kablosunu değiştirdim.
  • BIOS üzerinden HDD sıralamasını değiştirdim veya IDE yaptım, AHCI yaptım
  • BIOS güncelledim, tekrardan flash üzerine Windows yükledim ama yok bir türlü olmuyor.

Harddisk bozuk değil anakart üzerinde gözüküyor ama UEFI bölümünde gözükmüyor UEFI olmadan format attığım zamanda Windows bu HDD'ye yüklenemiyor diyor. UEFI olarak attığımda baştaki hatayı veriyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'yi sattım elimde sadece HDD var. Modeli WD 1 TB 7200 Rpm SATA. Eski değil yani. Flash belleği çıkarmadan beklediğimde kurulum tekrar başlıyor ilk aşamadan. Hata ;

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot media in selected Boot device and press a key...

Büyük ihtimal BIOS dan boot ayarlarından HDD'yi birinci sıraya alırsan sorunun çözülür. Şu an evden uzakta tatilde olmasam fotoğraflı olarak anlatırdım. Arkadaşlar yardımcı olur sana.

Hocam 1.den sonuncusuna kadar her sıraya aldım. UEFI olarak zaten windows kurulmadı normal kurdum. Yukarıda da belirttim. Yapmadığım şey kalmadı.

Yukarıda UEFI kurdum, normal kurulamıyor diyorsunuz, aşağıda UEFI kuramadım diyorsunuz. Zaten UEFI konusunda yeterince bilgi edinmemişsiniz.

Öncelikle UEFI kurulumda ilk sıraya fiziksel disk adı alınmaz. Windows Boot Manager [Disk Modeli] alınır.

Şimdi şu sorulara cevap alalım:
  • Anakart modeli nedir?
  • UEFI/GPT mi kurdunuz BIOS/MBR mi?
  • UEFI kurduysanız Boot sıralamasında Windows Boot Manager çıktı mı?
  • USB belleği hangi yazılımla, nasıl hazırladınız?
  • Kurduğunuz Windows 10 sürümü ne?

Demek istedigim UEFI olmadan normal kurduğum zaman bu diske yükleme yapılamıyor gibi bir hata veriyor Windows kurulum sırasında biçimlendirme bölümünde. UEFI olarak seçtiğim zaman flash belleği kurulumun ilerleyen aşamalarında yukarıdaki reboot hatasını veriyor.

Anakart modeli MSI H81-MP33 ve BIOS güncel. Flash belleği Microsoft sitesinden indirdiğim windows indirme aracı ile hazırladım. Sürüm yazmıyordu. UEFI kurulumdan sonra Windows boot manager çıkmadı. Daha önce SSD varken çok kurulum yaptım UEFI olarak ama HDD'de sorun oldu. SSD üzerine kurarken de bu şekilde yapmıştım sorun olmamıştı.

Teşekkür ederim.

Dediklerinizi yaptım. ISO olarak indirdim ve Rufus ile flash belleğe yazdım. Yine aynı sorunu verdi. Kurulum devam etmedi ve sıralamada da Windows Boot Manager çıkmadı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı