Windows kurulumu otomatik mi oluyor?

Daha fazla  
Hocalarım merhaba,

Elimde RX 6600XT ekran kartı, Ryzen 7 5800X işlemci ve corsahir 8x2 3600 MHz RAM var. Bunlara ilave olarak anakart, sıvı soğutma ve SSD alacağım.

Benim sorum yeni anakart ve yeni SSD kurulumu yapacağım için bilgisayarı açtığımda kendisi mi otomatik Windows kuracak yoksa benim yapmam gereken bir şey var mı? Yani şu an bir hard diskim var ve Windows onun içinde ancak ben yeni 2 adet SSD alacağım ve hard diski çıkartacağım.

Tabii ki USB bellek ile Windows'u kurmanız gerekmekte.
Windows 10 Home veya 11 USB belleğe kurulum yapıp, BIOS'tan USB'yi seçip kurulum yapmanız gerekmektedir.

Yeniden Windows kurulumu yapmanız gerekecek. USB belleğiniz var ise tercih ettiğiniz bir Windows sürümünü Rufus yardımıyla kurabilir ve SSD diskinize Windows kurulumunu yapabilirsiniz.
kurulum için 8 GB USB bellek önerimdir.

Arkadaşların dediği gibi temiz kurulum yapın. Yeni anakartın resmi internet sitesinden son sürücüleri indirip kurun.
Eski HDD içinde önemli dosyalar varsa; disk klonlama da yapabilirsiniz.

Hocalarım merhaba,

Elimde RX 6600XT ekran kartı, Ryzen 7 5800X işlemci ve corsahir 8x2 3600 MHz RAM var. Bunlara ilave olarak anakart, sıvı soğutma ve SSD alacağım.

Benim sorum yeni anakart ve yeni SSD kurulumu yapacağım için bilgisayarı açtığımda kendisi mi otomatik Windows kuracak yoksa benim yapmam gereken bir şey var mı? Yani şu an bir hard diskim var ve Windows onun içinde ancak ben yeni 2 adet SSD alacağım ve hard diski çıkartacağım.

Çok komik bir soruydu. :). Tabii ki de siz kuracaksınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı