Çözüldü Windows kurulumu yaparken "0xc0000098" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M.Atay

Attopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarım bugün FreeDOS olarak geldi. Kurulum yaparken önce "sürücü bulunamadı" hatası veriyordu onu Technopat'ın videosu ile çözdüm. Sonra kurulumu tamamladım. Flash belleği çıkarıp açmaya çalıştığımda da bu hatayı verdi. Sabahtan beri uğraşıyorum çıkamıyorum işin içinden.

Gerekli bir dosya olmadığından veya hata içerdiğinden işletim sistemi yüklenmedi.

Dosya adı: iasStorAfs.sys
Hata kodu: 0xc0000098.

Bilgisayar: OMEN by HP Laptop 17-ck0001nt (4G8K6EA)
Biri yardım ederse makbule geçer

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-05-07 at 18.42.32.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-07 at 18.42.32.jpeg
    111,4 KB · Görüntüleme: 339
Son düzenleme:
Çözüm
HP bilgisayarlarda aynı sorunu yaşayacaklar için Türkçe kaynaklarda çözüm yok şu vatandaşın yaptıklarını aynen uygularsanız sorun çözülüyor. VMD dosyalarını Intel sitesinden indirmeyin. HP sitesinden indirin.

Link bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İşletim sistemi yüklemek için kullanılan ISO dosyası bozuk olabilir.

Dosya bütünlüğünü kontrol edin.

Eğer buna rağmen devam ederse bir yerden kurulum esnasında sürücü yükle kısmından bir flaş belleğe attığınız Intel SATA AHCI sürücüsünü yükleyerek devam edin.

Son kısmı yazmamın sebebi eksik olan dosyanın Intel SATA AHCI sürücüsü ile alakalı.

HP bilgisayarlarda aynı sorunu yaşayacaklar için Türkçe kaynaklarda çözüm yok şu vatandaşın yaptıklarını aynen uygularsanız sorun çözülüyor. VMD dosyalarını Intel sitesinden indirmeyin. HP sitesinden indirin.

Link bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı