Windows kurulumu yaparken güç kesintisi oldu

salayev

Decapat
Yer
Azerbaycan, Bakü
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Intel 12400F
CPU Fan : CM Masterair MA610p
GPU : AMD MSI Radeon RX 6600 Mech 2X 8G
MB : MSI Pro B660M-G DDR4
Ram : Corsair Vengeance RGB Pro 3600 MHz DDR4 C18 8+8 GB
SSD : Intel 32 GB Optane 1 TB NVMe M2 SSD
PSU : EVGA 600w 80 Plus
Meslek
öğrenci
Windows 11 kurulum yaparken pilin bitmesi nedeniyle arkadaşımın laptopu kurulum yapamadı. Şarja takmadan kurulum yaptığı için pil bitti ve işlem yarım kaldı. Sorunu gidermem için bana verdi ben de böyle bir sorunla ilk kez karşılaşıyorum. Yeni bir kurulum dosyası oluşturup boot ettik de Windows logosu sabit bir şekilde kalıyor ve ekranda hiçbir güncelleme olmuyor. Yarım kalan kurulum sonrası dosyaların karışması yüzünden olduğunu tahmin ediyorum o yüzden SSD'yi formatlamak istiyorum sizce bu doğru bir çözüm mü? SSD'yi kendi masaüstü bilgisayarıma takıp formatlamak istiyorum. BIOS sürümü güncel.

Laptop: ASUS Vivobook

Son düzenleyen: Moderatör:
Onun yerine bilgisayarı yeniden USB'niz ile başlatın ve kurulumun yapılacağı diski formatlayıp öyle devam edin. SSD'yi başka bilgisayara takıp biçimlendirmek zorunda değilsiniz. Yaptığınız işe baştan başlayın yani.

Windows 11 kurulum yaparken pilin bitmesi nedeniyle arkadaşımın laptopu kurulum yapamadı. Şarja takmadan kurulum yaptığı için pil bitti ve işlem yarım kaldı. Sorunu gidermem için bana verdi ben de böyle bir sorunla ilk kez karşılaşıyorum. Yeni bir kurulum dosyası oluşturup boot ettik de Windows logosu sabit bir şekilde kalıyor ve ekranda hiçbir güncelleme olmuyor. Yarım kalan kurulum sonrası dosyaların karışması yüzünden olduğunu tahmin ediyorum o yüzden SSD'yi formatlamak istiyorum sizce bu doğru bir çözüm mü? SSD'yi kendi masaüstü bilgisayarıma takıp formatlamak istiyorum. BIOS sürümü güncel.

Laptop: ASUS Vivobook.

Tekrar temiz kurulum yapın.

USB'den boot ederek sıfırdan kurulum neden yapmıyorsunuz? Kurulum ekranına falan mı girmiyor?

Sorun şu ki kurulum ekranına asla girmiyor Windows logosunda sabit kalıyor şu an sadece BIOS'a girebiliyorum oradan da zaten birşey yapamam.

Sorun şu ki kurulum ekranına asla girmiyor Windows logosunda sabit kalıyor şu an sadece BIOS'a girebiliyorum oradan da zaten birşey yapamam.
Cihazın USB'den boot edildiğine emin misiniz? Yarıda kalan kurulum sırasında Windows, SSD'ye kendi boot verilerini kurmuş ve BIOS'a oradan boot edebileceğine ikna ediyor olabilir. Laptopunuzu açarken boot menüye girin, USB'nizi seçin ve öyle devam edin. Kendi kendine açılmasını beklerseniz SSD'den boot edecektir muhtemelen. Yine olmadı BIOS'tan USB'yi en başa koyun boot seçeneklerinde.

Cihazın USB'den boot edildiğine emin misiniz? Yarıda kalan kurulum sırasında Windows, SSD'ye kendi boot verilerini kurmuş ve BIOS'a oradan boot edebileceğine ikna ediyor olabilir. Laptopunuzu açarken boot menüye girin, USB'nizi seçin ve öyle devam edin. Kendi kendine açılmasını beklerseniz SSD'den boot edecektir muhtemelen. Yine olmadı BIOS'tan USB'yi en başa koyun boot seçeneklerinde.
Usb-yi takıp PC-yi başlattığımda boot menüsüne girmememe rağmen boot etmeye çalışıyor sizin dediğiniz burada geçerli olabilir fakat ben Usb-yi takıp PC-yi başlatırken ESC tuşuna basılı tutup boot menüsüne girip Usb cihazını seçiyorum ve öyle boot ediyorum fakat yine aynı şey oluyor. Sanırım tek çare SSD-yi harici olarak formatlamak

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı