Windows kurulumuna başlamadan reset atma sorunu

Ufuk16

Hectopat
Merhabalar, haptop hardiskini değiştirirken BIOS'la ilgili bir sorun oldu. Önce hiçbir sürücüyü görmedi onu düzelttim. BIOS'ta IDE yi AHCI yaparak ama bu sefer de Boot menüsünden hardiski seçtiğinde hiçbir şey olmuyor. Format CD'si taktigimda CD'den yüklemek için bir tuşa basın yazısını geliyor bastıktan sonra restart atıp Casper logosunda kalıp 2 dk sonra restart atıp CD'den yüklemek için bir tuşa basın kalıyor ve böyle tekrar ediyor.
Denediğim çözümler:
  • BIOS pili çıkartıp takma
  • Hardiski formatlayip takma
  • USB zaten görmüyor deniyemedim o yüzden
2 hardisk denedim 2'sinde de olmadı iki hardiskte çalışıyor. Diğer laptopumda denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız yeni nesil ise kurtarma modu ile biosu yüklemesi yapın tabi dediğiniz gibi usb görmüyorsa. Usb görüyor ise anakartın sitesinden son sürüm bios indirip yüklemesini yapın.
Ayrıca ramlerinizde arıza olmadığından emin olun. Başka bir bilgisayara ramlerinizi takıp test edin.

Anakartınız yeni nesil ise kurtarma modu ile biosu yüklemesi yapın tabi dediğiniz gibi usb görmüyorsa. Usb görüyor ise anakartın sitesinden son sürüm bios indirip yüklemesini yapın.
Ayrıca ramlerinizde arıza olmadığından emin olun. Başka bir bilgisayara ramlerinizi takıp test edin.
Ramlarin test ettim hardiski falanda hardisk veri yazmıyor ata hdd5 yazısı ile karşılaşıyorum tıklayınca basınca hiçbir değişiklik olmuyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı