Windows kurulumunda "0x8c0434c0" hatası

Eren T.

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
RAM
10240MB
SSD veya HDD modeli
Toshiba MQ01ABD100H (S2)
Ekran kartı
Intel HD Graphics 4000 1GB
Anakart
Toshiba Satellite
İşlemci
Intel Core i7-3630QM 2.40GHz 8CPUs
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar kullanırken bir anda kapandı. Yani şöyle diyeyim; Windows Gezgini'ni kullanırken aniden yanıt vermiyor oldu. Bildiğiniz explorer.exe çöktü yani. Sonra mavi ekran verdi. Durdurma kodu: CRITICAL_PROCESS_DIED, yani önemli bir sistem işlemi durmuş. Görev Yöneticisi'nden bir svchost.exe'yi kapattığımda da yaşamıştım bu mavi ekranı. Hata kodunu biliyorum yani. Sonra açmaya çalıştığımda USB'den boot etti. BIOS'a girdim, HDD'yi görmüyormuş. PC reboot ettim, gördü ama yine USB'ye attı. Windows Boot Manager'da bir sıkıntı vardır dedim. USB'ye Windows 10 imajı yazdırdım. Sonra HDD bölme kısmına geldiğimde tüm bölümler silinmiş, HDD tek 1TB olarak duruyordu. Yeni bölüm oluşturayım dedim. Hata vermedi ama oluşturmadı da. Sonra tekrar denedim. Hata verdi. İşte başlıkta yazan hata bu. Bence HDD'den kaynaklı bir problem ama yine de size sorayım dedim. Çözümünü bilen varsa söyleyebilir mi?
PC ve kurulumu yeniden başlattıktan sonra hata kodu değişti. Yeniden başlattım şimdi. Tekrar değişti. Anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Dİski sağlam bir PC'de test edip kuruluma geçin bence hocam.

Ya da farklı disk deneyin.

Kurulum ekranında bu işlemi deneyin. (DOS ekranında).

2023-03-17_21-49-40.png

Son düzenleme:
Denediğimde clean all kısmında hata verdi ve disk gözükmedi tekrar list disk yazdığımda.
O zaman diskte sorun olabilir hocam. Dediğim gibi imkanınız varsa farklı diskte deneyin.

Ya da o diskin yapısını ve bad sector olup olmadığını çalışan bir PC'de inceleyin.

Örneğin; disk RAW formatına dönüşmüş olabilir.

Bu konudaki DOS komutlarını aynı yerde uygulayın bakalım ne olacak?

2023-03-17_23-15-25.png

Son düzenleme:
O zaman diskte sorun olabilir hocam. Dediğim gibi imkanınız varsa farklı diskte deneyin.

Ya da o diskin yapısını ve bad sector olup olmadığını çalışan bir PC'de inceleyin.

Örneğin; disk RAW formatına dönüşmüş olabilir.

Bu konudaki DOS komutlarını aynı yerde uygulayın bakalım ne olacak?

Eki Görüntüle 1705353

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı