Çözüldü Windows kurulumunda hangi diskin SSD ve HDD olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

at13a

Picopat
Katılım
30 Ekim 2023
Mesajlar
119
Yer
Çorum/İskilip
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 870 (500GB) SATA 2.5 SSD ve ...
Anakart
ECS H67H2-M17 v:1.0
Merhaba,
Evvelsi gün Trendyol'dan Samsung EVO 870 SSD almıştım (500GB) 530mb/s - 560mb/s hızına sahip. Bugün geldi bilgisayarıma taktım, şimdi Windows 8 kuruyorum (daha sonradan 10'a geçeceğim.). Ben normalde iki adet 500GB'lık HDD kullanıyordum, birini iptal ettim, onun yerine SSD'yi taktım. Windows'u ben SSD'ye kurmak istiyorum ama hangisi hangisi olduğunu anlayamıyorum. Diskpartta ismi de yazmıyor nasıl öğrenebilirim? (bu arada bu yazıya başladığımda kurmaya başladım ve yazım bitti kurulum da bitti.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer HDD'yi de sökün, karışmadan ziyade EFI bölümü 2. Diske yazılıyor, kurulumda tek disk olması gerekiyor, sonra tekrar takarsınız.

(Bu arada bu yazıya başladığımda kurmaya başladım ve yazım bitti kurulum da bitti.)

Windows takılı olan HDD'ye bağımlı kalacak.
 
ben bu tarz durumlarda depo olarak kullanacağım yani işletim sistemini kurmayacağım hdd yi kurulum esnasında sisteme takmıyorum. kurulum bittikten sonra takıyorum. sorduğunuz soruya gelince forumda biraz arama yaptım genelde bu bahsettiğim yöntemi kullanıyor herkes.
 
Şu an da Windows 8.1 kuruyorum kurarken HDD'yi söksem sonra kurduktan sonra geri taksam hız düşüşü falan yaşamam değil mi?

Peki şöyle yapsam; HDD'yi fiziksel olarak değil de normal silip hiç kurmasam aynı işlemi yapmış olur muyum?
 

Geri
Yukarı