Windows lisans alışverişinde dolandırıcılık

Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
İcra Katibi
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bilgisayar topladığım için Windows ve Office key satın alabilecek bir kaynak arıyordum. İnternette ve forumda da adı geçen hatta bir keresinde benim de önerdiğim XXX Lisans sitesinden keyleri satın aldım. Genelde işlemleri ve yatırım için sanal kart kullanıyorum bunun sebebi kartımın çalınma durumunda bile yetersiz bakiye sebebiyle kullanılamaması. Kartım yalnızca Disney+, Trendyol üzerine kayıtlı alalı yaklaşık iki ay oluyor, geçtiğimiz günlerde XXX Lisans üzerinden satın alma işlemi yaptım, site 2. alışverişde 3D uygulaması yapmadı. Bunun sebebi bazı sitelerde bir defa 3D uygulaması yapınca bir daha sorgulamaması.

Olayın patladığı yere geliyorum. Perşembe günü saat 23:57'de kartımdan 549.99TL'lik bir işlemin yapıldığını ancak yetersiz bakiye nedeniyle başarılı olamadığı bilgisini aldım aklıma direkt olarak XXX Lisans geldi, siteyi hemen bir dakika içerisinde ziyaret ettiğimde daha önce 49.99-59.99TL gibi olan Windows keylerinden birinin fiyatının 549.99TL olduğunu gördüm sabaha kadar iki kez daha kontrol ettiğimde öyleydi. Ancak ertesi gün öğlen saatlerinde tekrar eski fiyatlara dönüler. Site ismini paylaşmıyorum belki davalık bir şey olabilir diye, ama siz az çok anladınız hangi site olduğunu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    61 KB · Görüntüleme: 107
  • index.jpg
    index.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleyen: Moderatör:
1678016387547.png

Bir sitenin etbis kaydı yok ise, site kendi posunu kullandığını söylüyorsa uzak durun. Etbis kaydı bulunan bir site zaten güvenlidir. Etbis kaydı olmayan bir siteden alışveriş yapmak zorunda iseyseniz de sitenin Shopier, Iyzico vb. poslar kullandığından emin olarak ödeme yapın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı