Windows lisansı anakarta mı bağlı?

Laptop'lar da lisans anakarta bağlanıyor ve HDD veya SSD'yi değiştiğinde bile Windows lisanslı oluyor. En azından benim ve kuzenimin laptop'un da öyle.
 
Evet hem laptoplarda hem de masaüstü bilgisayarlarda anakarta bağlıdır. Anakart değişimi yapmadığınız sürece diğer parçaları değiştirseniz dahi Windows’u orijinal kullanabilirsiniz.
 
Orjinal Windows'a crackli Win 10 Pro'ya yükselttek bile lisansa bir şey olmaz değil mi her türlü anakarta bağlı değil mi?
 
Konuya farklı bir soru eklemek isterim. Anakarta bağlı olan windows 10 şifresi, bilgisayarı değiştirmek istediğimizde taşınabilir mi? Yani eski dizüstü bilgisayarda kullandığımız şifreyi, yeni bilgisayara taşımak mümkün mü?
 
Daha önce başka bir bilgisayarımın HDD bozulmuştu bilgisayarcıya verdim crackli yapmış Home vardı Pro yapmış crackli format atsam orijinal lisansını bulabilir miyim diye sordum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı