Windows lisansı başka cihaza nasıl aktarılır?

F4T1H

Kilopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 an515-58 - 12700H RTX3060M 2x16GB RAM
Meslek
elektrik elektronik mühendisi (3. Senem :D)
Merhaba, yeni bir laptop aldım ancak içinde 11 Home ile geldi ama bende artık kullanmadığım ve satacağım kasamdaki 11 Pro'yu laptopa aktarmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
Laptopu formatlayacağım bu arada, 11 Pro kurup aktarma olur mu?

Dizüstü bilgisayara Windows 11 Pro kurup satacağın kasaya giriş yaparken kullandığın Microsoft hesabınla dizüstü bilgisayarına giriş yaparsan lisans aktarılıyor diye biliyorum. Çünkü bana öyle olmuştu. Ama senin dizüstü bilgisayarın Windows kurulu gelmiş yani içinde lisans varmış. Benimkinde yoktu. Ben yepyeni bir bilgisayar topladım anakartından belleklerine kadar her şeyi yeni. İçinde lisans yoktu yani. Bir tek ekran kartını eski kasadan alıp yeni kasaya taktım. Windows 11 kurduktan sonra eski bilgisayarıma giriş yaparken kullandığım Microsoft hesabımla giriş yaptım ve Sistem Etkinleştir menüsünde eski bilgisayarımdan yeni bilgisayara lisansı aktarabildim. Ya da @sukuterkopke'nin de dediği gibi lisansı tekrar kullanabildim. Burada şu soru aklıma geliyor: Bir Windows Lisansı kaç cihazı etkinleştirmek için kullanılabilir?

Dizüstü bilgisayara Windows 11 Pro kurup satacağın kasaya giriş yaparken kullandığın Microsoft hesabınla dizüstü bilgisayarına giriş yaparsan lisans aktarılıyor diye biliyorum. Çünkü bana öyle olmuştu. Ama senin dizüstü bilgisayarın Windows kurulu gelmiş yani içinde lisans varmış. Benimkinde yoktu. Ben yepyeni bir bilgisayar topladım anakartından belleklerine kadar her şeyi yeni. İçinde lisans yoktu yani. Bir tek ekran kartını eski kasadan alıp yeni kasaya taktım. Windows 11 kurduktan sonra eski bilgisayarıma giriş yaparken kullandığım Microsoft hesabımla giriş yaptım ve Sistem Etkinleştir menüsünde eski bilgisayarımdan yeni bilgisayara lisansı aktarabildim. Ya da @sukuterkopke'nin de dediği gibi lisansı tekrar kullanabildim. Burada şu soru aklıma geliyor: Bir Windows Lisansı kaç cihazı etkinleştirmek için kullanılabilir?

İki cihazda da Retail key var. OEM değil.

İki cihazda da Retail key var. OEM değil.

Windows hedabınıza bağlıysa otomatik olarak etkinleştirir Ayarlar > Etkinleştirme kısmından bağlı olup olmadığının anlayabilirsiniz. Otomatik etkinleştirme olmaması durumunda lisans anahtarınızı öğrenip Bir yere not edin tekrar girersiniz ve etkinleştirilir.

Windows hedabınıza bağlıysa otomatik olarak etkinleştirir ayarlar > etkinleştirme kısmından bağlı olup olmadığının anlayabilirsiniz. Otomatik etkinleştirme olmaması durumunda lisans anahtarınızı öğrenip bir yere not edin tekrar girersiniz ve etkinleştirilir.

Pro yüklü bilgisayarımda daha önce hesabımı kullanıyordum ama artık kullanmıyorum, şimdiki Home yüklü bilgisayara Pro kurup hesabımı girsem oradaki kod buraya geçer mi?

Format atmanıza gerek yok. Home yüklü laptobunuza windows ayarlarına girip etkinleştirme kısmında Pro'ya yükseltin seçeneği olması lazım. Pro sürümü anahtarınızı girmeniz yeterli olacaktır. Lakin bir lisans anahtarını sadece tek bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. Yani pro sürümü anahtarını kullanabilmeniz için diğer bilgisayarınızdan lisans anahtarını kaldırmanız gerek.

Format atmanıza gerek yok. Home yüklü laptopunuza Windows ayarlarına girip etkinleştirme kısmında Pro'ya yükseltin seçeneği olması lazım. Pro sürümü anahtarınızı girmeniz yeterli olacaktır. Lakin bir lisans anahtarını sadece tek bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. Yani Pro sürümü anahtarını kullanabilmeniz için diğer bilgisayarınızdan lisans anahtarını kaldırmanız gerek.

Anahtarımı hatırlamıyorum 3 4 yıl geçti üzerinden.
Hem Home yüklü cihazı formatlamam gerek, hazır yapmışken Pro kurayım demiştim.

Pro yüklü bilgisayarımda daha önce hesabımı kullanıyordum ama artık kullanmıyorum, şimdiki Home yüklü bilgisayara Pro kurup hesabımı girsem oradaki kod buraya geçer mi?

Hocam lisansınızı Home'dan Pro'ya taşıyamıyorsunuz tek yol lisans almak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı