Çözüldü Windows mavi ekran veriyor, açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

refikilhan

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11
Meslek
Emekli Asker
Merhaba.
Bu günlerde sorun üstüne sorun bitmiyor.
Az önce Acronis ile aldığım bir yedeği geri yüklerken, bilgisayarda aşağıdaki mavi ekran belirdi, artık hiçbir şekilde bilgisayarımı açamıyorum, format atmak istedim, BIOS ekranında USB belleği görüyor ama sonra yine mavi ekran, yani formatta attırmıyor. Anakartı resetlemek için pili çıkardım bir süe bekledikten sonra tekrar taktım oda fayda etmedi.
Bilgisayarım öyle kaldı, artık yapacak hiçbir şeyim kalmadı, çaresiz kaldım.

IMG_20231112_202850.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20231112_205135.jpg
    IMG_20231112_205135.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 66
Çözüm
Merhaba.
Az önce Acronis ile aldığım bir yedeği geri yüklerken, bilgisayarda aşağıdaki mavi ekran belirdi, artık hiçbir şekilde bilgisayarımı açamıyorum, format atmak istedim, BIOS ekranında USB belleği görüyor ama sonra yine mavi ekran, yani formatta attırmıyor. Anakartı resetlemek için pili çıkardım bir süe bekledikten sonra tekrar taktım oda fayda etmedi.

Eki Görüntüle 2012175
BIOS üzerinden security boot özelliğini kapatıp tekrar deneyin.
Merhaba.

Eki Görüntüle 2012175

BIOS'a girebiliyorsunmu şu anda?

Merhaba.

Eki Görüntüle 2012175
BIOS üzerinden security boot özelliğini kapatıp tekrar deneyin.

Çözüm
Bu hatanın bir sürü sebebi var ama temel sebep:
BSoD arızası olduğu söyleniyor ya da:
Sistem dosyalarını arıza vermesi, kullandığın depolama aygıtında çıkan bağlantı sorunu vb.
bunun çözümleri var
1- Eğer USB'in var ve içinde Windows var ise USB ile boot edip. Çıkan kurulum ekranında "Bilgisayarımı Onar"/ "Cihazınızı Onarın" seçneğini seçmen.
Karşına seçim ekranı gelir ise şu adımları izle:
1- Sorun Gider>Otomatik Onarım> [Hesap seçin ve kullanıcı şifrenizi girin].
Onarım bittikten sonra cihazını yeniden başlat ve sorunun düzelip düzelmediğini dene.
Düzelmez ise:
Yine USB ile boot edip yine 1. adımdaki gibi kurtarma ekranına gelmen sonra ise:
Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler> Komut İstemi [Şifre sorabilir].
Sonra ise öncelikle:
sfc/scannow yazın ve bekleyin onarım bitince şu komutları da girin:
DISM /online /cleanup-image /restorehealth yaz ve işlemin bitmesini bekle bitince cihazını yeniden başlat.
Sorun düzelmez ise yeniden komut istemini çalıştır bu sefer şu komutları gir:
  • bootrec /fixboot
  • bootrec /scanos
  • bootrec /fixmbr
  • bootrec /rebuildbcd
  • komutları sırayla girmeyi unutma!
  • bitince cihazını yeniden başlat.

Düzelmez ise tek çare format atmak ki oda işe yaramaz ise sorun donanımsal olabilir.

Arkadaşlar hepinize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum ama bios da usb bellek geliyor fakat ona tıkladığımda yine mavi ekran, yani format imkanı da yok, çok çaresiz kaldım.

F11 tuşuna basınca bios ekranına giriyor yani botable usb yi görüyor ama tıkladığımda açılmıyor mavi ekran geliyor

Bu hatanın bir sürü sebebi var ama temel sebep:
BSoD arızası olduğu söyleniyor ya da:
Sistem dosyalarını arıza vermesi, kullandığın depolama aygıtında çıkan bağlantı sorunu vb.
bunun çözümleri var
1- Eğer USB'in var ve içinde Windows var ise USB ile boot edip. Çıkan kurulum ekranında "Bilgisayarımı Onar"/ "Cihazınızı Onarın" seçneğini seçmen.
Karşına seçim ekranı gelir ise şu adımları izle:
1- Sorun Gider>Otomatik Onarım> [Hesap seçin ve kullanıcı şifrenizi girin].
Onarım bittikten sonra cihazını yeniden başlat ve sorunun düzelip düzelmediğini dene.
Düzelmez ise:
Yine USB ile boot edip yine 1. adımdaki gibi kurtarma ekranına gelmen sonra ise:
Sorun Gider>Gelişmiş Seçenekler> Komut İstemi [Şifre sorabilir].
Sonra ise öncelikle:
sfc/scannow yazın ve bekleyin onarım bitince şu komutları da girin:
DISM /online /cleanup-image /restorehealth yaz ve işlemin bitmesini bekle bitince cihazını yeniden başlat.
Sorun düzelmez ise yeniden komut istemini çalıştır bu sefer şu komutları gir:
  • bootrec /fixboot
  • bootrec /scanos
  • bootrec /fixmbr
  • bootrec /rebuildbcd
  • komutları sırayla girmeyi unutma!
  • bitince cihazını yeniden başlat.

Düzelmez ise tek çare format atmak ki oda işe yaramaz ise sorun donanımsal olabilir.
yardımın için teşekkürler dostum, ben şu anda bilgisayarımı kullanamıyorum, bu forumada yardım istemek için çok eski ağır bir notebook ile girmekteyim.
F11 tuşu ile biosta bootble usb bellek görünüyor, fakat tıkladığımda yine mavi ekrana dönüyor, yani onarıma geçme imkanı da yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı