"Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi" nedir?

Elweald

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, yeni bilgisayar aldım (2. el) format attım ve lisans etkinleştirme hatası yazıyordu. Ben de tam hatırlamıyorum yeniden etkinleştir mi o tarz bir seçenek vardı ben de ona bastım ve etkinleştirmeye başladı. Etkinleştirme bittikten sonra da başlıktaki yazı yazmaya başladı. Bu arada amacım EDU maillerine ücretsiz Windows lisansı veriliyormuş ondan dolayı EDU mailimi ekledim. Sonra seçeneklerden denemeye başladım ve böyle oldu.
Kafama da 2 soru var. Eski bilgisayarımdaki Microsoft hesabımdan mı geldi key, EDU malininden mi yoksa bilgisayarı aldığım adam anakarta gömülü key mi kullanmış? Ama dediğim gibi yeni Windows kurduğum zaman Windows key yazıyordu ama üstünde etkinleştirilemedi yazıyordu.

Dosya Ekleri

• dsa.PNG
    14,6 KB · Görüntüleme: 170
Retail key hocam büyük ihtimal, retail olduğunda böyle yazar genellikle. Eski hesabınızda key mevcut muydu? Eğer eski hesapta key mevcut ise e
ski hesabınızdan gelmiştir, retail olduğu zaman key hesabınıza tanımlanır.

Hocam sorun olmaz değil mi güvenlik sorunu vs çünkü bu key eski bilgisayarımda Windows 7'den gelmişti yani int de dolaşan ücretsiz keylerdendi.

Şu an kullandığınız Microsoft hesabına bağlı bir lisans varmış.

Hocam key önerebilir misiniz ve alırken OEM mi almalıyım Retail mi?

Sizin isteğinize göre. OEM alırsanız daha iyi olur bence, fiyatı da önemli tabii.

Güvenlik açısından OEM mi almalıyım.

Retail key hocam büyük ihtimal, retail olduğunda böyle yazar genellikle.
Hocam bende de böyle yazıyor. Retail ise formattan sonra tekrardan yazmak gerekiyormuş sanırım. Ben bu kodu programsız nasıl öğrenebilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…