Windows Module Installer Worker çok güç tüketiyor

Sevenempest

Picopat
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
40
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Görev Yöneticisi'nde gözüküyor ve çok fazla güç harcıyor. Laptopın hem şarjının çabuk bitmesine sebep oluyor hem de CPU kullandığı için fanların çalışıp ses yapmasına neden oluyor. Normalde sıkıntı değil ama laptopı açıp uyuduğum için uykuya dalamadan şarj bitiyor ve sesten rahatsız oluyorum.

İnternette araştırmalarım sonucu services.msc'den otomatik güncellemeleri ve modül yükleyiciyi devre dışı bıraktım ama halen devam ediyor sorun. Ayrıntılar'a gittiğim zaman wuauclt.exe çıkıyor (internetteki kaynaklarda farklı bir exe dosyası refere edilmiş TiWorker adında ancak bende o exe değil sorun).

Ne yaptım ettimse çözemedim ve buraya konu açmak durumunda kaldım. Güncelleştirmeleri yeri gelince kendim elle yapmaya razıyım, yeter ki şunu kapatayım. Bunun yolu yordamı nedir?
 
Son düzenleme:
Görev yöneticisine girip ;

Windows Module Installer Worker'a :​

Sağ tıklayıp ''Görevi Sonlandır'' ya da sağ tıklayıp ''Ayrıntılar''a tıklayın. Sonra Orada çıkan mavi renkteki yazıya sağ tıklayın ve ''Öncelik Ayarla'yı Düşüğe'' çekin.
 
Görev yöneticisine girip;

Windows Module Installer Worker'a:​

Sağ tıklayıp "Görevi Sonlandır" ya da sağ tıklayıp "Ayrıntılar"a tıklayın. Sonra Orada çıkan mavi renkteki yazıya sağ tıklayın ve "Öncelik Ayarla'yı Düşüğe" çekin.

Etki etmiyor. Görevi sonlandırınca tekrardan açılıyor. Belirttiğim gibi ayrıntılara tıklayınca wuauclt.exe çıkıyor. Öncelik ayarını düşüğe çektim lakin hiçbir etki etmedi. Görevi sonlandır deyince öncelik ayarı tekrardan Normal'e geliyor ayrıca.
 

Geri
Yukarı