Windows nasıl diğer diske taşınır?

Kaan3455

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 240 GB SSD kullanıyorum ve Windows 11 yüklü ve yakın zamanda 480 GB SSD aldım. Bilgilerimi kaybetmeden Windows'u 480 GB olan diske taşımak istiyorum. İki diski de kullanmaya devam edeceğim. Windows'u nasıl taşıyabilirim? Ve taşıma için kaç GB alana ihtiyacım var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden olmasın. Aslında size bunu önerecektim. Eğer eski ssd'yi 2. disk olarak kullanmayacaksanız ya önce bir flash diske veya usb hdd'ye yedekleyin, sonra da yeni ssd'yi sisteme takıp temiz kurulum yapın, ya da iki diski de birlikte kullanacaksanız sadece yeni disk takılıyken kurulum yaptıktan sonra ikinci diski bağlayıp içindeki gerekli dataları yeni Windows kurulu diske yedekleyip sonra da biçimlendirin. Yoksa iki Windows'u da görünce bilgisayar açılışta abuk sabuk şeyler yapacaktır.

Merhaba, 240 GB SSD kullanıyorum ve Windows 11 yüklü ve yakın zamanda 480 GB SSD aldım. Bilgilerimi kaybetmeden Windows'u 480 GB olan diske taşımak istiyorum. İki diski de kullanmaya devam edeceğim. Windows'u nasıl taşıyabilirim? Ve taşıma için kaç GB alana ihtiyacım var?

Windows'u DISM++ ile install.wim olarak yedeklersin
Bir ISO kalıbında sources klasorundeki install.wim'i (PowerISO, UltraISO vs.) İle siler,
Yedek aldığın install.wim'i monte edersin
Rufus ile flash a yazdırır
Yeni M.2 SSD'ye temiz format seklinde yuklersin...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı