Windows nasıl etkinleştirilir?

Sert konuşysam, kırdıysam sen de affet.
"OEM anakartına gömülür ve başka PC'de kullanamazsın. Windows yüklemelerinde artık anahtar girmen gerekmez ve bu yüzden sorun da çıkarmaz. Retail Key'ler her seferinde girmeni ister. Başka PC'ye geçince de kullanırsın. Ama aldığın yere bağlı olarak bazen geçersiz olabiliyorlar. Retail iyi aslında ama OEM garanti."
Kaynak: https://www.technopat.net/sosyal/so...tail-mak-farklari-nedir.1494225/post-11208291

Siz bilirsiniz.

Tamam öyleyse OEM key alsam bir problem çıkmaz değil mi?

Orijinal KMS vermez evet ama orijinal KMS sunucusu yıllar önce kapandı. İnternetteki KMS'ler aracılar sayesinde yükleniyor ve aralarında zararlı olmayan orijinal dosya 100'de 1 filandır diye düşünüyorum.
Hocam 2.sırada bir site var orasının orjinal paylaştığını düşünüyorum 1.sıradada tam indir var tam indirde o 2. sıradaki siteye yönlendiriyor.

Hocam 2.sırada bir site var orasının orjinal paylaştığını düşünüyorum 1.sıradada tam indir var tam indirde o 2. sıradaki siteye yönlendiriyor.
Peki bu kadar riske gerek var mı? 50 lira dediğiniz parayla şuan dışarı çıksan yemek bile yiyemezsin, riske atmaya değecek bir durum göremiyorum ortada.

"Windows'u etkinleştir." yazısı işletim sisteminin deneme sürümü olduğunu gösterir. Deneme ile etkinleşmiş sürüm arasında ki fark ise sadece kişiselleştirme ayarlarıdır. Deneme sürümünde kişiselleştirme ayarlarının çoğu devre dışıdır. Deneme sürümü kısmi bir deneyim sunarken etkinleştirilmiş sürüm ise tam deneyim sağlar. Windows'u etkinleştirme işlemi 2 ye ayrılır. Bunlardan biri toplu lisans, diğeri ise dijital lisansdır. Kmspico gibi etkinleştirme programları toplu lisans (süreli etkinleştirme) kullanır. Bu programlar yüklü olan anahtarı sürekli yenileyerek Windows'un etkin kalmasını sağlar. Bu yol genelde güvenilir değildir ve Windows'u korsan kullanmanıza sebep olur. Diğer bir yöntem ise dijital lisansdır. Dijital lisans ise herhangi bir program kullanmadan sadece bir anahtar girerek Windows'u etkinleştirmektir. Dijital lisans ile birlikte Windows kalıcı bir şekilde etkin ve orijinal olur. 3 farklı tür anahtar girerek dijital lisanslama yapabilirsiniz. Bunlar OEM, Retail ve Mak anahtarlardır. OEM anahtar sadece 1 kişinin kullanabildiği ve anakarta gömülü anahtardır. Bilgisayarınız Windows ile geldiyse muhtemelen anahtar türünü OEM'dir. OEM anahtarın diğer anahtarlar göre bir avantajı var, bir kez girildiğinde format sonrası girilmeye gerek kalmıyor. Retail (kutulu sürüm) anahtarda bir kişinin kullanabildiği anahtar türüdür lakin bu anahtar istenirse anakart üzerinden kaldırılabilir. Mak anahtar ise 1'den fazla bilgisayarı aynı anda tek bir anahtar ile etkinleştirmeye olanak sağlayan anahtar türüdür. Normal bir kullanıcı için OEM ve Retail anahtarlar uygundur. Muhtemelen Microsoft'un sitesinde satılan anahtarlar Retail olarak geçiyor. Microsoft'un sitesinde anahtarlar baya pahalıdır. Saglamlisans, N11 gibi mağazalardan uygun fiyata Windows anahtarları alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı