Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle Windows kötü bir işletim sistemi değil bunu belirteyim. Neredeyse tüm sistem türlerinden modeller deneyimlerim tecrübelerim oldu. Windows'un da ağır modelleri var Linux'un da. Ubuntu mesela bende aşırı derece RAM tüketiyordu(1.7-2.0 GB). Windows'un tek sıkıntısı donanıma doymaması oluyor. Sürekli yenilikçi yapısı yüzünden yeni bilgisayar jenerasyonuna hitap ediyor. SSD olmadan Windows 10 işkence gibi geliyor ancak bu Linux'un bazı sürümleri için de geçerli. Eğer Windows kullanmak zorundaysanız performance Edition sürümleri kullanmanızı öneririm. Onlarda bu telemetry ve arka plan hizmetleri kapatılmış oluyor. Malum Linux gibi çok çeşitlilik de yok. Windows 10 kullanmak zorundayız.

@Kerem00 dostum nasıl senin o 'kolay' dediğin terminal komutları gibi, Windows'un telemetrisini kapamak o kadar kolay. Kapatınca kaynak kullanımları çok düşüyor. İstersen LTSC sürümünü indir onda hiçbiri yok ve SSD'ye gerek kalmıyor... Ama dediğim gibi 8.1'de kurabilirsin Windows'a stabil dememek yanlış olur. Bu baştaki ceo bilmiyor işi yoksa Windows 7 zamanında Linux ondan kaçıyordu. Merak etme ben Windows fanboyu değilim, Arch kullanıyorum hatta. Fakat senin kolay demen yanlış olmuş gibi değil mi dostum? İnsanlar daha MacOS'tan Windows'a zar zor alışırken Linux'u denemeleri zor olur. Ama NT kerneli değişse güzel olabilir aslında ama 8.1'de 7'de NT kerneli üstünde ve ikisi de Linux'tan daha stabil? Bunu da bir düşün istersen . (Arch ve kubuntu kullanıyorum ve ikisi de benim için vazgeçilmez hele Laptop'da kubuntu Android Studio'da Windows'tan daha stabil onu atlamamak gerekir .)

@Kerem00 dostum nasıl senin o 'kolay' dediğin terminal komutları gibi, Windows'un telemetrisini kapamak o kadar kolay.
Gün geçtikçe daha fazla zorlaştırıyorlar ve ayrıca Windows ile gelen bloatwarelar o kadar derinlere kadar iniyor ki onları kaldırmaya çalıştığında sistemdeki bazı özellikler devre dışı kalıyor veya stabilitesi bozuluyor. GNU/Linux'taki terminal komutları kesinlikle bloatwareları kaldırmaktan daha kolay.

Ama NT kerneli değişse güzel olabilir aslında ama 8.1'de 7'de NT kerneli üstünde ve ikisi de Linux'tan daha stabil?
Windows 7, Linux'tan daha stabil falan değil. Format sonrası güncellemeleri anca 5 saatte yapan, son güncellemelere geldiğinde takılıp bootloopa giren bir işletim sistemi GNU/Linux dağıtımlarından daha stabil olamaz zaten. Aynı şekilde güncelleme sırasında nedense 2GB RAM'imin 1.8GB'ı kullanılıyordu.

Kaç yıl öncesinden bahsediyorum? O zaman Linux neydi peki?

Kardeşim onu hizmetlerden kapatacaksın çok istiyorsan LTSC kur.

Lisansını nereden bulacağım, Windows ücretsiz bir yazılım değil sonuçta.

İnternette var Key oradan bulabilirsin ücretsiz 180 gün deneme Key diye? Hemde MS sitesinden?

Doğru, en azından 7'de giriş ekranı sorunu ya da klavye, ethernet algılamama sorunu yok, değil mi? İnsanı Linux'tan soğutuyorsunuz yemin ederim silesim geldi şimdi...

Linux'ta bu sorunlar yok ki zaten. Tüm sürücüler yüklü gelir.
Bir lanet HP'nin notebooklar'da kullandığı RTL56BE diye kısalttığım Wi-Fi adaptörü,
Bir de eski bilgisayarların ses adaptörleri.

Kaldı ki Windows'ta tek tek yüklemek zorunda kalıyorsun. Çünkü Windows'un sunucuları gelişmiş değil o kadar.

Ve Windows, Linux'u örnek aldı bu konuda. Eskiden beri Linux'ta sürücüler otomatik gelir. Windows ise güncelleme yaparsan belki yüklüyor. Belki. Çünkü genelde yüklemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…