Sistemi sormadan her konuda sürekli Linux öneren kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen saygı ve sevgi çerçevesi içinde yorumlar atın. Eleştirinizi saygılı bir şekilde belirtin.
Ben hangi Linux'u kullanmalıyım? 2 GB RAM i3 2328M Intel HD Graphics 3000. Tek beklentim hızlı olması. Bunun için Linux kategorisinde farklı bir konu oluşturup sorsaydınız daha güzel olurdu. Lakin, Bu makineye Linux Lite iyi gelecektir.
Aslında optimize, düşük sistemde RAM kullanımı epey bir düşüyor. Windows 10 şu an sadece pazar payı oldupu için Windows her şeyiyle öne çıkarıyor yoksa az biraz destek olsa W8.1 daha iyi ondan.
Yıl 2020 olmuş 4 GB, 6GB RAM kullanarak belki sen hata ediyorsundur? Sistemin çalışması için demek ki kullanması şart. Eminim bunu düşünmüşlerdir. Tak 16 GB RAM çatır çatır kullan.
GNU/Linux dağıtımları 500MB RAM kullanarak aynı pürüzsüz deneyimi yaşatıyor ve izinsiz bilgilerini de satmıyor. Windows ile GNU/Linux'u sistem kaynağı ve akıcılık olarak karşılaştırmak kadar saçma bir şey olamaz bu yüzden. GNU/Linux rahat alır.
Çünkü Windows 10 sadece oyun değil aynı zamanda ağır derecede iş özellikleri de içeriyor. Ayrıca NT çekirdeği de artık yaşlanmaya başladı. 1993'ten beri farklı bir çekirdek kullanılmıyor. Bu da RAM kullanımını arttıran bir etken olabiliyor.
NTFS dosya sisteminde de birçok sorun var. Örneğin bir klasörün içinde 2 tane aynı isimle başlayıp biri "<" diğeri ">" ile biten klasör olduğu zaman Windows o klasöre erişemiyor. Bu işlem C sürücüsüne yapılınca da Windows açılırken NTFS_FILE_SYSTEM mavi ekran hatası çıkıyor. Sorun Windows 10'un kendisinden ziyade NT çekirdeğinde diye düşünüyorum.
"Windows neden berbat?" konusunu açıp tartışma yaratmak yerine Linux'a geçebilirsin mesela. Çoğu firmanın driver konusunda üstünde durmadığı bir işletim sistemi, çoğu oyun firmasının es geçtiği işletim sistemi. Herkesin kullanım amacı farklı. Burada tartışmanın bir önemi yok. Bilgisayarı 4GB RAM altında olanlara genellikle Linux öneriyorum.
Sistemi sormadan her konuda sürekli Linux öneren kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen saygı ve sevgi çerçevesi içinde yorumlar atın. Eleştirinizi saygılı bir şekilde belirtin.
Ben hangi Linux'u kullanmalıyım? 2 GB RAM i3 2328M Intel HD Graphics 3000. Tek beklentim hızlı olması. Bunun için Linux kategorisinde farklı bir konu oluşturup sorsaydınız daha güzel olurdu. Lakin, Bu makineye Linux Lite iyi gelecektir.
NTFS dosya sisteminde de birçok sorun var. Örneğin bir klasörün içinde 2 tane aynı isimle başlayıp biri "<" diğeri ">" ile biten klasör olduğu zaman Windows o klasöre erişemiyor.
GNU/Linux her türlü daha üstün. Tek sorunu Adobe uygulamaları desteği ve birkaç oyun desteği. Onun dışında native oyunlar Windows ile aynı performansı veriyor.