Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence berbat çok yanlış bir kelime. Emin olun bu işe yıllarınızı verseniz şu anki Windows 10 sürümündeki stabiliteye yaklaşamazsınız bile. Yine de Linux severim derseniz geçiş yapabilirsiniz. Windows basit kullanımlarla dolu. Siz hiç bilgisayardan anlamayan birinin Linux kullandığını gördünüz mü?

Bunu da asla yapmazlar.

Tembeller çünkü. Düz TEMBEL.

Zaten bu yerlere çalarak ve hile hurda ile gelen bir insanın (Bill Gates) işletim sistemi de böyle olurdu zaten.

Bill Gates'i severdim de, artık yavaş yavaş onun da ne olduğu ortaya çıkıyor galiba. Son zamanlarda üzerinde bir sürü iddialarda bulunuldu.

Saçma "Hızlı Başlatma" özelliği.
Bu zaten ayrı bir olay. Windows'a verdiği zararların listesini bir mesaj şeklinde yazmıştım.

Bir çok sorunu var aslında. RAM kapasitesini arttırsan bile RAM kullanımı artıyor. Benim en saçma bulduğum hata "geçici profil"hatası. Orijinal ISO, oynanmış ISO gibi olursa o zaman RAM kullanımı düşer bence.

Bu zaten ayrı bir olay. Windows'a verdiği zararların listesini bir mesaj şeklinde yazmıştım.

Bir de bu oyun geliştiriciler hiç Linux'a önem vermeyip hep Windows için oyun çıkarıyorlar ya, gerçekten saçmalık.
Buradaki sorun Windows için yapılan oyunun Linux'a port edilmesinin aşırı zor olması falan değil. Tek sorun oyun geliştiricilerinin Linux'un yaygınlaşmasını engellemeye çalışması. Linux'a portlanan oyunların da kötü optimizasyonu olmasının nedeni de şu; oyun geliştiriciler bile bile Linux'da optimizasyonu bozuyor. İsteseler Linux'a port eder ve Windows sürümünden bile iyi optimize eder. Ama nerede?

Yıllarca Linux kullanıp bir kere bile Terminale girmemiş insanlar biliyorum.
Gerçekten duymadığım şeyler bunlar. Ben de hayatımda hiç Linux kullanmadım. Korkmuyorum fakat birazcık kurmaya üşeniyorum. Zaten sorun yaşasam veya sorum olsa siz ve @Kerem00 hocam burada. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı